Рибалки Гостомеля почистили й зарибили ставки в селищі

0

Спілка рибалок Кимерки, до якої входять усі місцеві любителі рибної ловлі, закупила тонну карася. Рибу везли  з Черкаської області з рибного господарства. Рибалки їхали до Гостомеля більше 7-ми годин, щоб як можна менше риби постраждало під час транпортування.

Голова спілки рибалок Олексій Табачук, який особисто їздив за мальком, розповідає, що закупили 15 тисяч карасів, на яких було витрачено 14 тис. грн. Це кошти, які рибалки зібрали за рік з членських внесків.

“Спілка рибалок “Кимерка”, у якої в користуванні цей ставок, збирає щорічно доброчинні внески на зариблення й ми щорічно запускаємо рибу. За рибу в цьому році заплатили 14 тисяч 80 грн. Рибалити можна одразу, але тут у нас встановлені правила вилову – ловлять члени рибальської спілки, любительська риболовля для рибалок з інших міст – одна вудка, один кручок”, – розповідає Табачук.

Рибалки традиційно зібралися біля ставка, щоб запустити рибу. Прийшло багато мешканців селища, щоб зафільмувати цю подію.

За словами Табачука, рибу вже можна ловити, в ставку її багато. Тут є лин, щука, товстолоб, сом та інші.

Напередодні рибалки ГО “Гостомельський клуб рибалок” прибрали навколишню територію центрального озера.

В озері, на якому екс-регіонал Юрій Прилипко відкрив пляжну зону та встановив торгівельні павільйони, було багато пластикових пляшок з-під пива.

“Вражають люди своєю поведінкою й своїм ставленням до природи. Щороку навколо цього озера та в ньому збираємо десятки мішків сміття. В основному, це пластикові пляшки, поліетиленові пакети, які шкодять навколишньому середовищу та рибі. Хотілося б якось донести до відпочиваючих, бо невдовзі почнеться так званий пляжний сезон, щоб прибирали за собою й цінували нашу працю”, – розповідає один з членів громадської організації депутат цього округу Юрій Марчук.

“Хочеться нагадати, що зараз триває період нересту риби й триває заборона на вилов до червня. Під час нересту дозволено рибалити однією вудкою з одним гачком і спінінгом з берега в дозволених місцях. В разі порушення правил вилову риби, звертайтеся до рибоохоронного патруля”, – додає Марчук.

“Гаряча” лінія рибоохоронного патруля Київщини: 068-642-80-26 та 099-341-73-18. У режимі консультування громадян та фіксації звернень щодо імовірних порушень “гаряча” лінія працюватиме з понеділка по четвер з 9:00 до 18.00 і до 16.45 у п’ятницю. Разом з тим у режимі фіксації звернень громадян “гаряча” лінія працюватиме цілодобово 7 днів на тиждень.

Держрибагенство повідомляє, що за здійснення браконьєрського вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою забороненими знаряддями тощо передбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340 – 680 гривень, для посадових осіб 510 – 850 гривень) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400 – 6800 гривень, або позбавлення волі строком до 3 років) з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру нараховується розмір завданої шкоди (для прикладу: сом – 425 гривень, щука – 340 гривень, судак – 510 гривень, лящ – 170 гривень тощо).

Рибу на центральному озері рибалки запустили рік тому.

Нагадаємо, у 2013 розі, одразу після відкриття пляжу, в озері подохла риба.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539