Крюківщина: Прокуратура відкрила кримінальне провадження через злив нечистот у ландшафтний заказник

0

За фактом забруднення ландшафтного заказника “Озерне” в с. Крюківщина районна прокуратура відкрила кримінальне провадження. Про це йдеться у відповіді прокуратури, яка є у розпорядженні “Громади Київщини”.

Києво – Святошинською місцевою прокуратурою 23.03.2016 року було внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018111200000208 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України”, – йдеться у відповіді районної прокуратури на звернення мешканця Гатного.

Повідомляється, що “на підставі ч. 7 ст. 214 КПК України досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено проводити СВ Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області”.

Ч. 1 ст. 239 КК України “Забруднення або псування земель” передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, два Крюківщинські житлові комплекси “Молодіжне містечко” та “Садок Вишневий” ймовірно зливають каналізаційні відходи через ландшафтний заказник “Озерне”, що охороняється законом, в русло річки Сіверки.

Нагадаємо також, що в Софіївській Борщагівці через забруднення питної води мешканці захворіли на ротавірус

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539