Консультант Прилипка планує створити об’єднану територіальну громаду

0

Анкету для участі у проекті “Нові лідери” подав помічник-консультант Гостомельського селищного голови екс-регіонала Юрія Прилипка, якого судять за шахрайствоРостислав Скуратівський. У своїй короткій програмі він зазначив, що планує створення об’єднаної територiальної громади за допомогою Агенцiї розвитку населеного пункту.

Для реалізації проекту Скуратівському, за його словами, потрібно створити робочу групу, залучити фахівців, написати стратегію розвитку населених пунктів, а після цього проводити коучі. Жодної конкретики в реалізації об’єднання в програмі учасника немає.

Як відомо, Скуратівський разом з дочкою Прилипка депутаткою ради Надією Дудник створили в селищі ГО “Агенція розвитку Гостомеля”, яка зареєстрована у Дудник вдома. Ця громадська організація займається роздільним збором сміття в селищі. Вони навіть провели перший бізнес-форум в Гостомелі, який мав на меті залучення інвестицій для розвитку населеного пункту але не мав успіху серед учасників.

До створення Гостомельської об’єднаної громади Скуратівський стосунку не має, вона була створена робочою групою ще у 2015-му році, коли Скуратівський невдало брав участь у виборах до Бородянської селищної ради на посаду селищного голови.

У Бородянці, де Скуратівський народився і проживає, про його діяльність відгукуються негативно.

Мешканці Гостомеля неодноразово ловили Скуратівського на брехні але публічні зауваження та викриття на нього не впливають.

“В селищній раді він сформував так звану команду однодумців, до якої входять Олександр Коваленко, Зореслав Замойський та Надія Дудник. Його, як і членів його команди, можна назвати продавцями повітря. Всі його дії направлені на піар і цей піар не заради справи, а заради заробітку. Спочатку він був в раді як політтехнолог Прилипка. Тепер розгорнув свою діяльність як самодостатній політичний діяч. Пригадую, як на форумі, який організували Скуратівський і ко, розпіарили присутність президентів, міністрів, щоб привернути увагу, але, зрозуміло, ніхто з високий гостей не приїхав і навіть не знав, що десь в Гостомелі якась ГО проводить якийсь форум”, – розповідає депутат Гостомельської ради, член робочої групи зі створення Гостомельської об’єднаної громади Юрій Марчук.

Ось таку програму форуму розіслали організатори.

“Особисто мені напередодні проведення форуму Скуратівський сказав що завтра буде “бумага” про проведення виборів в Гостомелі, нібито він десь з кимось домовився. Сказав це дуже впевнено, як пізніше з’ясувалося, він вміє брехати професійно, не червоніючи й дивлячись у очі. Зрозуміло, що серйозно його вже ніхто не сприймає, але ж через місяць я вирішив поцікавитися, де ж обіцяна “бумага”, він сказав так само впевнено, що буде після обіду. Цей момент навіть зняли на відео”, – додає Марчук.

Зрозуміло, що ні завтра, ні післязавтра жодних документів про призначення виборів в Гостомельській ОТГ не було й нема.

“Неодноразово Скуратівський ображав користувачів соцмережі, але при особистій зустрічі на питання про образи, він повідомив, що то писав не він, а до його профілю в соцмережі facebook мають різні люди і то вони пишуть різний бруд”, – зауважив Марчук.

Після невдач ГО “Агенції розвитку Гостомеля” Скуратівський поїхав до села Гора Бориспільського району й вирішив створити там Агенцію розвитку й почати займатися об’єднанням громад.

Проте, місцеві мешканці звинуватили його в шахрайстві. Це сталося після того як Скуратівський з друзями зірвали сесію в Горі, на якій активісти та непровладні депутати планували відкликати секретаря ради, який не спрвляється зі своїми обов’язками.

Скуратівський не підбирав слів й висловлювався нецензурною лексикою.

“Тим часом Скуратівський не лишає надії потрапити в велику політику і подав свою кандидатуру на конкурс “Нові лідери”. Після невдалої спроби в селі Гора стати координатором процесу об’єднання громад Ростислав Скуратівський був викритий в тому, що видає себе за спеціаліста в сфері громадського самоврядування, але не є таким. Від самозванця відхрестились агенції розвитку Миколаєва та Білої Церкви, які той називав своїми дєтищами, громада Бородянки теж не визнає за Скуратівським заслуг, які той себе нагородив”, – розповідає мешканка села Гора Наталія Лютікова.

“Тільки в Гостомелі вдалось Скуратівському вдертися в довіру засновників місцевої агенції розвитку, але і тут вже почались сепаратиські процеси й внутрішні суперечки через його репутацію. Довелось відкрити очі організаційному комітету “Нових лідерів” на репутацію пройдисвіта. Сподіваюсь, рішення буде справедливим”, – додає Лютікова.

Жінка направила лист-скаргу на учасника Скуратівського організаторам проекту “Нові лідери”.

Нагадаємо, анкету для участі в проекті “Нові лідери” подала секретарка Ірпінської ради від “Нових облич” Анастасія Попсуй (яка змінила прізвище на Заблоцька) . Вона планує створити в Ірпені школу геніїв.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539