Столична поліція розшукує жертв нареченого-афериста

0

Київські копи затримала “шлюбного” афериста. Остання жертва віддала чоловіку 60 тисяч доларів США.

Про це звітує начальник Головного управління поліції Києва Андрій Крищенко.

Нині слідчі проводять розслідування кримінального провадження за статтею шахрайство та намагаються встановити всіх потерпілих від дій зловмисника. Дніпровський районний суд Києва обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“До київських правоохоронців за допомогою звернулася жінка, яка стала жертвою шахрая. За словами потерпілої, в Інтернеті вона познайомилась із молодим чоловіком, який швидко запропонував більш серйозні стосунки та навіть одруження. А невдовзі чоловік увійшов у довіру до її близьких та заволодів їх грошима. Збиток потерпілі оцінили у майже 60 тисяч доларів США”, – сказав він.

Столичні працівники поліції почали шукати підозрюваного у шахрайстві. І згодом затримали 32-річного уродженця Молдови.

Поліцейські встановили, що на рахунку афериста вже близько десяти ошуканих жінок та дівчат із Києва та інших областей. Діяв за схемою: на сайті знайомств розмістив оголошення про пошуки дружини, а охочих влаштувати особисте життя знаходилося чимало. “На побачення приїжджав на елітних позашляховиках, які брав в оренду на кілька днів. Окрім цього, апартаменти для зустрічей винаймав у престижних будинках та називався впливовою людиною. Коли відносини переходили у спільне проживання, шахрай починав оббирати або ж саму жінку, або її рідних. Для цього пропонував вирішити серйозні питання за гроші”, – розповідає оперуповноважений карного розшуку ГУНП у м. Києві Олег Токаренко.

У випадку з потерпілою, яка звернулась до правоохоронців, чоловік мав придбати меблі італійського виробництва та новий позашляховик із подальшою реєстрацією цього транспорту. І все це – за цінами, значно нижчими від ринкових. Як тільки шахрай отримав готівку – відразу втік.

Правоохоронці зясували, що кілька років тому «залицяльник» ошукував людей на Волині. Тільки тоді називався високопосадовцем правоохоронних органів, а на зустрічі приїжджав у форменому одязі та демонстрував фіктивне службове посвідчення.

У 2013 році суд визнав його винним у скоєнні низки шахрайств та призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Відсидівши чотири роки, молодик опинився на свободі та знову взявся видурювати гроші у довірливих людей.

Окрім того, чоловік офіційно перебуває у міжнародному розшуку кримінальною поліцією Республіки Молдова за скоєння шахрайств у особливо великих розмірах.

Правоохоронці звертаються до всіх, хто став потерпілим внаслідок дій шахрая, звертатися до правоохоронців для надання свідчень. Телефони: 102 та (097) 982 69 19.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539