Прилипко написав листа Президенту: хоче бути головою ради

0

Гостомельський селищний голова екс-регіонал Юрій Прилипко написав листа Петру Порошенку. Про це він повідомив у провладній “Газеті Гостомеля”. В своєму зверненні до Президента Прилипко просить призначити у Гостомелі вибори депутатів та голови ради.

Лист селищний голова направив 19 березня, а вибори просив призначити 29 квітня.

У Гостомелі розкритикували звернення Прилипка та назвали його не професійним та не компетентним.

“Перше питання, яке виникає, чому Прилипко вирішив звернутися саме до Президента з питання призначення виборів, адже це компетенція ЦВК. Друге – про які вибори голови ради йде мова? Закон чітко говорить, що голова ради є лише в районній, обласній та Верховній радах і обирається з числа депутатів. А в селищі громада на виборах обирає селищного голову, а не голову ради. Можливо, Прилипко хоче, щоб Порошенко змінив виборче законодавство й на наступну каденцію селищного голову обирали з числа депутатів ради? Не виключаю, що йому в голову могла прийти така ідея, але до чого тут Президент?”, – дивується з листа Прилипка депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“Окрім того, вибори призначаються за два місяці до їхнього проведення, а не за місяць як хоче Прилипко. Такого листа про призначення виборів у Гостомельській об’єднаній територіальбній громаді йому треба було писати не Президенту, а в ЦВК і не в кінці березня, а набагато раніше”, – додає Марчук.

В соцмережі також висміяли лист селищного голови.

Пізніше з’ясувалося, що цього листа Прилипку складав його консультант Ростислав Скуратівський.

“Скуратівський повідомив мені, що це він писав цього листа і півроку нібито його погоджував з Адміністрацією Президента. Знаючи вже Скуратівського і його брехню, думаю, цим листом він ще буде хизуватися на проекті “Нові лідери”, куди він подав свою анкету“, – говорить Марчук.

Юристка СТОВ “Бучанського” та колишня партнерка Прилипка, з якою він розсварився, Лариса Павлюк також висміяла історію з листом Президенту.

В Адміністрації Президента листа Порошенку вирішили не показувати, а перенаправили його до ЦВК, про що Прилипку повідомили 20 квітня.

Проте, очевидно, для “Газети Гостомеля” важливий не результат, а процес. Лист з Адміністрації Президента вони показали як свою перемогу.

Нагадаємо, вибори до Гостомельської ОТГ мали відбутися 29 квітня, про це повідомили на державному сайті “Децентралізація” у січні 2018 року. Проте згодом стало відомо, що виборів не буде.

Пізніше на цьому сайті з’явилася інформація про те, що вибори в Гостомельскій ОТГ заплановані на 28 жовтня 2018 року.

Як відомо, 11 червня 2015 року голова облдержадміністрації підписав розпорядження про затвердження висновків КОДА щодо відповідності Конституції та законам проекту рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад селища Гостомель, сіл Мощун, Горенка Києво-Святошинського району та села Озера Бородянського району в об’єднану Гостомельську селищну територіальну громаду з центром в Гостомелі”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539