Прокуратура вимагає повернути державі лісові землі Ястремщини

0

Прокуратура Київської області витребовує на користь держави незаконно роздані землі в межах Бучанської лісової дачі. Про це йдеться на сайті відомства.

Правоохоронці заявили три позови з вимогою скасувати рішення Бучанської міської ради щодо виділення земельних ділянок у лісі під забудову.

“Установлено, що на підставі рішень Бучанської міської ради громадянам під забудову за рахунок земель Бучанської лісової дачі надано у власність земельні ділянки площею майже 6 га вартістю понад 10 млн грн. Вказаними рішеннями Бучанська міська рада незаконно передала у власність лісові землі колишньої Бучанської лісової дачі під житлову забудову, вийшовши за межі своїх повноважень щодо вилучення та зміни цільового призначення цих земель, оскільки зазначене питання відноситься винятково до компетенції Кабінету Міністрів України”, – повідомлчють у прес-службі прокуратури Київської області.

паркан

Мова йде про земельні ділянки, виділені Бучанською радою в мікрорайоні Ястремщини.

Як відомо, там землю отримали депутати Бучанської ради, їхні родичі та підставні особи.

Цікавим є те, що вищезгадані власники одразу ж після отримання земельних ділянок на Ястремщині продали їх екс-нардепу комуністу Руслану Скарбовійчуку. Який фігурує як посередник в оборутці з Бучанським межигір’ям родини Калєтників та земельними ділянками для голови апарату ВР України Валентина Зайчука та його заступника Володимира Ялового.

А Скарбовійчук, в свою чергу, аби заплутати сліди, переоформив землю на двоюрідного брата Петра Симоненка -Володимира Зайця.

Земельну ділянку в мікрорайоні Ястремщина отримала як подарунок від мера Бучі Анатолія Федорука й співачка Наталія Могилевська.

Нагадаємо, Постановою Верховного Суду України було визнання недійсним рішення Бучанської селищної ради 2002 року, яким незаконно змінене цільове призначення лісових земель колишньої Бучанської лісової дачі під житлову та громадську забудову.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539