Опалення Коцюбинського: Садовський замість котельні зареєстрував ТРЦ, а”Мастер-Енерго” дає гроші на медіавійну

0

“Мастер-Енерго” виморожувало коцюбинців за домовленістю з мером Ірпеня Володимиром Карплюком восени 2017 року. Близько 5 000 мешканців селища замерзали. Справа в тому, що попередня влада в Коцюбинському віддала бізнесу стратегічний об’єкт – котельні, які забезпечують опалення мешканцям селища, школі та медзакладам.

Ми за підтримки прокуратури Київської області не перший рік в судах ведемо боротьбу, щоб повернути котельні громаді.

Попри рішення останньої касаційної інстанції, яке прийняті на користь громади Коцюбинського, ТОВ “Мастер-Енерго” робить все, щоб провернути надприбутковий бізнес і тримати і далі коцюбинців в заручниках.

У нас в доступі опинився скрін переписки, де видно, що той, хто іменують себе “власниками котельні” Валік (як я розумію, керівник ТОВ “Мастер-Енерго” Валентин Мілюков) готовий дати 6 000 у.о. за інформаційну війну проти мене.

Гроші пропонуються одному з місцевих телеканалів. Це не перший випадок, коли ми виявляємо, що працівникам ЗМІ пропонуються кошти. При чому спроби купити ЗМІ були не лише на місцевому, а й на загальнодержавному рівні, а там, як ми розуміємо, розцінки можуть бути в рази вищі.

Постає цілком слушне питання: чому після виграного суду селище не може офрмити котельні як права власності громади? По-перше, для цього треба гроші. Звісно, що депутатська більшість, яка підтримувала монополіста “Мастер-Енерго” в усьому, не відголосує за те, щоб заплатити за оформлення котелень. В УЖКГ “Біличі”, де незаконно призначили керівником депутата Олексія Зінкевича, теж не буде братися за фінансування цього питання. Це питання в селищі, як завжди закривають волонтери – збирають люди самі кошти, щоб не мерзнути взимку.

І от коли ми спробували в реєстратора зареєструвати котельні ми довідалися, що за цими адресами колишній селищний голова-“регіонал” Вадим Садовський  зареєстрував у 2017 році – саме тоді, коли ми судилися з “Мастер-Енерго”, свій бізнес.

За цією адресою зареєстрували супермаркет, який родина Садовських отримала від “Атланту”, якому здала під багатоповерхову забудову землі промислового призначення, що мали б наповнювати бюджет селища. Це комерційна нерухомість, за яку в бюджет мав би отримати пайову участь. Загалом від Атланту надійшло лише 500 тисяч пайової участі і не конкретизовано в платежі, чи це кошти за супермаркет, чи за житлові будинки.

Наголошую, що всі документи, які стосувалися пайової участі “Атланту” з ради після перевороту заколотники винесли. Ми будемо їх відновлювати за допомогою прокуратури, яка за моїм зверненням мала подати позови щодо сплати пайової участі “Атланту”.

Нам також підтвердили, що реєстратор, який вносив в реєстр за цією адресою майно Садовського не мав документу з Коцюбинської селищної ради про присвоєння адреси.

У той самий місяць і той самий рік на Меблевій, де розташована 2 котельня, реєструється права власності на іншу компанію ТОВ “Венеція-Апарт”. Реєстраційні дії веде Ірпінський реєстратор.

Якщо подивитися на рішення, яке приймали за Садовського щодо присвоєння адрес, то тут чітко видно, що адреси Доківська 14/1 та адреси Меблева 1-в закріплені за котельнями.

Ці ж адреси рік тому закріпив Садовський за собою і за іншим ТОВ. Ось Меблева 1-в – зареєстрували ТОВ “Венеція-АПАРТ”.

А ось Доківська 14/1 – зареєстрували торговий центр Садовських.

 

Для того, щоб заключити договори з НАК “Нафтогазом” нам треба оформити право власності на котельні за цими адресами. А це означає знову оскаржувати дії реєстраторів, які повносили за цими адресами інших юросіб.

Більше того, незаконно призначений самопроголошеним селищним головою Миколою Єременком начальник УЖКГ “Біличі” Олексій Зінкевич, який є депутатом Коцюбинської селищної ради, саботує зарахування коштів за опалення на рахунки комунального підприємтсва і радить мешканцям платити ТОВ “Мастер-Енерго”.

Доводжу до відома громади, що якщо найближчим часом ми не освоїмо майже 2 млн субсидійних коштів, що блокує Зінкевич, то зрештою цей борг повісять на нас. Субсидію маємо отримати як компенсацію від дрежави за тих споживачів, кому вона нараховувалася. Але якщо Зінкевич не визнає, що кошти терба платити УЖКГ “Біличі”, то і субсидію УЖКГ приймати не збирається. Хто буде покривати цей борг, якщо ми недоотримаємо майже 2 млн? Чому депутатська більшість працює в інтересах “Мастер-Енерго”, яке виморожувало людей?

Нагадаю, що під тиском громади ми змусили депутатів відголосувати за пелетний котел для котельні на Меблевій, але депутати так і не виділили кошти, щоб його підключити.

Справа в тому, що коли “Мастер-Енерго” вивів гроші людей, які платили і “Нафтогаз” не дав ліміти – ми для всієї країни були потерпілими і правда була на нашому боці. А коли СВІДОМО депутати і зокрема Олексій Зінкевич робить все, щоб збільшити борги за опалення через неосвоєння субсидійних коштів та виведенням коштів на ТОВ “Мастер-Енерго” – наше комунальне підприємство отримує мільйонні борги перед “Нафтогазом”.

Всі знають золоте правило – “Нафтогаз” не дає лімітів, коли є борги. І в жовтні можна повісити ще з десяток бордів про те, що Матюшина заморозила селище. Але людям від того, що депутати нарощують борги за тепло не легше. І цьогоразу ми не зможемо сказати, що “Мастер-Енерго” вивело гроші, бо це депутатська більшість агітували не платити за тепло УЖКГ “Біличі”.

Тільки коли дійде час говорити з “Нафтогазом” всі ці депутати будуть говорити ключову фразу: “Відповідальність за опалювальний сезон лежить на селищному голові слеища – Ользі Матюшиній”.

Я з себе ніколи відповідальність не знімала. Проблема в тому, що депутатська більшість чудово розуміє, що в них колективна безвідповідальність. Тому другий рік з таким підходом і агітацією не платити люди можуть мерзнути.

ТОВ “Мастер-Енерго”, як я розумію може виділяти кошти не лише для ЗМІ. Свого часу депутатська більшість була мотивованою віддавати їм з бюджету кілька мільйонів гривень.

Розцінки для голосування ми вже всі знаємо які в Коцюбинському – до 10 тис в місяць абонплата для депутата. Питання чи вартує це того, щоб морозити своїх же сусідів.

У Коцюбинського є дві пробелеми, які не дають нам спокійно розвиватися. Одна – це “Мастер-Енерго”, а інша це потенційна загроза дерибану Біличанського лісу. Щойно ці дві складові для бізнес-війн будуть вирішені – котельні оформлять як власність грмоади а межі Нацпарку винесуть в натуру – Коцюбинське не буде цікаве ані забудовникам, ані великому бізнесу. Залишаться хіба дрібні інтереси депутатів, які мають ту борди і магазини. Але це дрібний рівень конфлікту інтересів, з яким впоратися для громади значно легше, аніж з важковаговиками забудовниками і монополітсами на ринку опалення.

Авторка: Ольга Матюшина – селищна голова Коцюбинського

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539