“Самопоміч” готує скаргу до ЦВК з проханням розпустити Ірпінську ТВК

0

Партія “Самопоміч” готує звернення до ЦВК про розпуск Ірпінької територіальної виборчої комісії. Про це “Громаді Приірпіння” повідомив  депутат Київської облради від “Самопомочі” Роман Титикало.

Попри неодноразові звернення “Самопомочі” провести заміни в Коцюбинській ТВК, Ірпінське ТВК жодним чином не реагує.

Місцева журналістка Ірина Федорів у своєму блозі на “Українській правді” наголошувала, що нові члени ТВК від “Самопомочі”, яких ввели таємно на початку року, співпрацюють з Новими обличчями і перешкоджають народній ініціативі відкликання депутатів.

“На засідання ТВК, коли розглядали ініціативу громади по відкликанню депутата-дерибанника Біличанського лісу, членкиня ТВК від Самопомочі Ірина Нестеренко послала всіх прямим текстом і заявила, що нам буде цитую “3,14здєц.” Ініціативу відкликання Хвостенка свідомо завалили. Як стало відомо пізніше, Хвостенко фігурував у списку депутатів, які проходять у справі вимагання коштів за голосування. Коли йшла процедура відкликання депутата Анісімова представника ТВК від “Самопомочі” саботували і не ходили”.

Нагадаємо, що Член ТВК від “Самопомочі” Ірина Нестеренко була заявлена як учасниця прес-конференції на УНІАН разом з самопроголошеним селищним головою Миколою Єременком та вдомим догхантером Олексієм Святогором. Але на прес-конференції вона так і не з’явилася і на запитання, чи внесли її в список спікерів проти її волі не відповіла.

Під час перевороту саме на Нестеренко оформлювали картку підписів ради, яка мала б дати доступ до 30 мільйонів бюджету. Її підпис фігурує на документі, який скріплений підробною гербовою печаткою Коцюбинської селищної ради.

Колега Титикала по облраді депутат-“свободівець” Ігор Домбровський переконаний, що розпуск ТВК – це єдине правильне рішення в цій ситуації:

“Ірпінська ТВК була завжди предметом інтересу ірпінських забудовників. Дуже активіно цікавився та намагався впливати на роботу ТВК свого часу екс-секретар Ірпінської ради та “відомий ірпінський юрист” Юрій Денисенко. Ні для кого не секрет, що квоти партій в Ірпінській ТВК є предметом інтересу політичний заробітчан Ірпінського регіону. Фальсифікації і приписка голосів – це візитівка роботи ТВК Ірпеня з часів Мельника-Скаржинського і дотепер”.

“Дуже погано, що громадськість не активно цікавиться членством в ТВК та їх роботою. Ця байдужість нам коштує дуже дорого, бо до влади потім приходять політики заробітчани. Розпуск Ірпінської ТВК, яка себе дисредитувала, підтримуємо повністю. Вважаємо, це єдиним правильним рішенням в цій ситуації. Це дасть можливість громадськості взяти під контроль роботу комісії в майбутньому”, – додає Домбровський.

Як відомо, Ірпінську міську виборчу комісію очолює за квотою “Батьківщини” забудовник Віктор Гурін. Його звинувачують у незаконній забудові та побитті людей.

Як відомо, ЦВК вже визнавала бездіяльність Ірпінської ТВК та припиняла її повноваження за скаргою “Самопомочі” у 2016 році. Тоді  партія “Самопоміч” кілька днів вимагала здійснити заміну члена Коцюбинської ТВК під час виборів Коцюбинської селищної ради.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539