Суд прийняв рішення на користь забудовника по табору “Зоркий” в Ірпені

0

5 червня Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду прийняв рішення дозволити забудову території колишнього табору “Зоркий”. Про це “Громаді Приірпіння” повідомили мешканці міста, які були на засіданні.

Не дивлячись на переконливі докази представника прокуратури Київської області Олени Сінякевич, судді підтримали забудовника.

“Хочеться зазначити, що судді погано слухали під час виступу прокуратури (та і взагалі), також хочеться підкреслити, що думка прокуратури була викладена дуже конструктивно. Сторона відповідача на все, на що могла посилатись, це лише пропущені строки позивної давності, які насправді пропущені не були, оскільки мова йшла про рішення 2016 року. Але ці доводи виглядали дуже туманно у порівнянні з прокурором”, – розповідає голова ірпінського осередку Національного корпусу Дмитро Чебанов.

 

“Хоча це рішення й остаточне, його перегляд можливий за нововиявленими обставинами, хоча це й важко буде зробити. На мою думку, все ж потрібно сподіватись і робити свою справу, тобто проявляти громадську самосвідомість. У наших опонентів є вагомий ресурс – гроші. На противагу можна поставити лише кількість свідомих громадян, чим більша кількість, тим більше шансів відстояти справедливість”, – додає Чебанов.

Нагадаємо, судді Господарського суду м. Києва відмовили прокуратурі Київської області у позові щодо скасування рішення Ірпінської ради 2016 року про забудову території табору “Зоркій” в Ірпені по вул. Пушкінській 64.

Як з’ясувалося, відмова у позові була одобрена заступником Генпрокурора Анжелою Стрижевською, до якої, з проханням залишити в спокої підприємців, звернулася група народних депутатів на чолі з Валерієм Карпунцовим (БПП).

Стрижевська направила лист-відповідь народним депутатам, в якому Генпрокуратура рекомендує прокуратурі Київської області відкликати позовну заяву про повернення у державну власність та скасування рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки “Зорького”.

На захист інтересів громади Ірпеня виступили інші народні депутати від БПП – Ольга Червакова та Володимир Ар’єв, саме завдяки їхній допомозі, прокурура все ж подала апеляційну скаргу.

Після програшу в Апеляційному суді касаційна скарга була подана прокуратурою в останній день поштою.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539