Що спільного в нелегала з Росії з селищним головою Гостомеля?

1

Служба безпеки України затримала у Гостомелі мешканця Росії Олексія Лупекіна. Чоловік 14 років нелегально проживав в Україні, не має паспорту та будь-яких інших документів, які дають йому право на проживання в Україні.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомили джерела у правоохоронних органах.

В поле зору правоохоронців вказаний іноземець потрапив як такий, що активно збирає інформацію щодо учасників АТО в Ірпінському регіоні. У зв’язку з цим чоловік підозрюється у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації.

За словами джерела, чоловік працював на складах у Гостомелі, де Гостомельський голова екс-регіонал Юрій Прилипко переховував автомобілі Януковича. Лупекін мав там офіс. Як відомо, на цих складах зареєстроване підприємство “Мелвінс-прайм”, директором якого є Максим Осецький, який загубив на Майдані пакет з документами, що вказують на дерибан землі в Гостомелі.

Саме це підприємство нібито позичило Прилипку 15 млн грн, про що він зазначив у своїй декларації. Менеджером у відділі кадрів на цьому підприємстві працює дочка Прилипка депутатка Гостомельської ради Надія Дудник.

Працівниками міграційної служби Ірпеня було прийняте рішення про депортацію Лупекіна з України.

Під час розгляду справи Лупекіна, до міграційної служби приїхав син Прилипка екс-депутат Гостомельської ради, якого звільнили з роботи у прокуратурі В’ячеслав Прилипко. Він називався кумом нелегала й просив його відпустити.

Рішення міграційної служби про примусове повернення Лупекіна до Росії було оскаржене в судовому порядку 11 травня. Інтереси Лупекіна представляв депутат Бучанської ради від партії “Батьківщина” Ігор Козак, той самий, який виступає як захисник Прилипка в судах, де розглядається справа по шахрайству селищного голови.

Працівники міграційної служби разом з правоохоронцями з’ясували, що Лупекін проживає у громадянському шлюбі з українкою  Людмилою Анатолієвною Карашель.

Фото з сторынки Людмили Карашель у соцмережі facebook

У реєстрі речових прав значиться, що протягом 2016 – 2017-го років Карашель стала власницею більше 30 земельних ділянок у Гостомелі з різним цільовим призначенням.

Зокрема, біля 20 земельних ділянок по вул. Патріотів у лісі, де В’ячеслав Прилипко, за інформацією мешканців Гостомеля, будує дуплекси.

Близько півгектара землі у Карашель з’явилося у 2016-му році в Гостомелі по вул. Свято-Покровській.

20 лютого 2018 року на сесії Гостомельської ради Людмилі Карашель змінили цільове призначення цієї ділянки з ОСГ на будівництво та обслуговування будівель торгівлі.

За інформацією Пенсійного фонду, землевласниця Карашель працює в Інституті травматології та ортопедії.

У соцмережі facebook Карашель значаться як друзі Юрій Прилипко, Вячеслав Прилипко, Валентина Прилипко та Надія Дудник.

“Для Гостомеля й оточення Прилипка зовсім не новина нелегальні працівники та їхні дружини, що раптом стали великими землевласницями. Прилипку треба годувати свою велику ненаситну родину і для цього усі засоби згодяться. Те, що Карашель – це підставна особа Прилипка, у мене не викликає жодних сумнівів. Діє звичайна для Прилипків схема дерибану як в історії з земельними кооперативами”,- розповідає мешканка Гостомеля Олена Герасименко.

“Спочатку шукається вільна в Гостомелі земля, потім оформлюється на різних маргіналів та соціально-незахищених людей, далі ці рішення без перешкод прохадять земельну комісію, де керівні посади голови та секретаря займають обидві дочки Прилипка, а потім їхня депутатська більшість на сесії голосує за ці виділення. Маргінали, одразу ж, зазвичай, передають право розпоряджатися своєю землею іншим особам за незначну винагороду, в даному випадку – власницею землі стала співмешканка нелегала з Росії Карашель”, – додає  Герасименко.

Карашель також фігурує в декларації директора НПП “Голосіївський” Бориса Дробота, як людина, яка придбала в нього нерухоме майно.

За словами Дробота, Карашель придбала у 2017-му році в нього 8 земельних ділянок ОСГ призначення у Гостомелі, загальною площею більше 2-х га за 208 тис. грн.

“Можу дати вам кадастрові номери, земля знаходиться в полі. Я бачив її останній раз 8 років назад, коли купував. У Карашель у чоловіка пилорама і він купив ці земельні ділянки, щоб з пилорами складати свої дрова там… Вони межували з його пилорамою. Дві межували, остальні він купив так.. для жадності”, – коментує Дробот.

Директор НПП “Голосіївський” надав редакції “Громади Приірпіння” кадастрові номери проданих земельних ділянок. Усі вони значаться в реєстрі речових прав як власність Карашель і розташовані поряд зі складами Прилипка, які той здає в оренду.

Почувши, що Карашель змінює цільове призначення ділянок у Гостомелі з ОСГ під будівництво будівель торгівлі, Дробот зауважив, що, очевидно, вона працює в парі з Прилипком.

Поряд зі складами, які орендує в Прилипка фабрика “Ліптон” та телеканал СТБ зараз ведеться будівництво ще одного складу. За словами джерел, до будівництва причетний В’ячеслав Прилипко та його фірма “Пром Вест”.

На сайті ДАБІ у переліку об’єктів, на які отримано документи на право виконання будівельних робіт у 2014 – 2018 роках ТОВ “Пром Вест” отримало дозвіл на будівництво складських приміщень у Гостомелі по вул. Свято-Покровській, 141-я. Примітно, що в розділі замовників будівництва на сайті ДАБІ вказаний номер телефону Лапєкіна.

Мешканці Гостомеля підозрюють, що й ділянки, придбані Карашель у Дробота, можуть бути освоєні Прилипком.

“Очевидно, земельні ділянки, куплені в Дробота, будуть найближчим часом також переведені під будівництво складських приміщень”, – розповідає Герасименко.

1 Comment

  1. AKPP1 11 Серпня 2019 at 17:04

    Очень интересно. Спасибо

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539