Ситуацію з опаленням в Коцюбинському обговорили нардепи на МФО “Київщина”

0

Гарантій того, що опалювальний сезон в Коцюбинському почнеться вчасно немає. Про це написала на своїй сторінці народна депутатка Ольга Червакова, яка входить в МФО “Київщина”.

Попри рішення суду, громада досі не може переоформити на себе поцуплені приватним теплопостачальником котельні”, – зазначає народна депутатка, яка була присутня на засіданні МФО “Київщина” 15 червня.

“Я звертають до тих (органів місцевого самоврядування), в кого в концесії, чи оренді є об’єкти критичної інфраструктури: зверніть увагу на це. Бо бракорозводні процеси потім будуть дуже важкі”. – наголошує віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

Зубко також нагадав, що запуск теплопостачання в Коцюбинському торік коштував 1,5 млн грн., в той час як запуск нової котельні на альтернативних джерелах теплопостачання “з нуля”, за його словами, коштує 1,7 млн.грн.

“Нагадаю, в селищі Коцюбинське досі триває двовладдя: депутатська більшість не визнає повноважень селищної голови, а держава не визнає самопроголошеного мера, депутата Єременка. Орієнтована на нього депутатська більшість відмовляються ходити на сесії, не голосує за розподіл бюджетних коштів, внаслідок чого не будуються дороги, дитсадки тощо. Приватний теплопостачальник саботує виконання рішення суду щодо передачі котелень у власність громади. Бо, очевидно, хоче і далі шантажувати владу, розхитувати соціальну ситуацію в селищі, продукувати хаос”, – наголошує Червакова.

Голова ОДА Олександр Горган, який був присутній на засіданні, наголосив, що позиція ОДА позбавити “Мастер-Енерго” ліцензії залишається незмінною.

“Сподіваюсь, це станеться якнайшвидше. Принаймні, до того моменту, коли Геннадій Зубко проводитиме селекторну нараду щодо причин зволікання з запуском тепла”, – резюмує Ольга Червакова, яка торік на селекторній нараді в Кабміні виступала щодо ситуації, яка склалася в Коцюбинському.

Громада Коцюбинського звертається до мешканців, які мерзли восени 2017 року. Для того, щоб оформити котельні, які селищна голова Ольга Матюшина разом з прокуратурою відстояла в суді нам необхідно 5 000 грн. Просимо всіх, хто може, пожертвувати кошти на карту Олександри Куцан 4149629310433230 Приватбанк.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539