У Гостомелі вирубали ліс, який захищав Наєм

0

Забудовники вирубали ліс, що на в’їзді в Гостомель. Це сталося 24 липня зранку.

Вирубку охороняли біля 200 тітушок, яких привезли на трьох автобусах “Богдан”.

Місцеві мешканці викликали поліцію та прокуратуру. Вирубку вдалося зупинити вже тоді, коли дерев на ділянці не лишилося.

Місцеві активісти не вірять в правосуддя та адекватні дії правоохоронної системи.

“Я побачила біля 200 тітушок, які огородили ліс будівельною стрічкою й стояли по периметру з плакатами на кшталт – не допустимо рейдерського захоплення та захистимо права інвесторів. Я намагалася з ними поговорити, дізнатися, хто такі інвестори, але вони кричали в один голос, що тут будівництво законне і вони мають право рубати ліс. Потім були сутички з активістами, які прорвалися за огорожу й до приїзду поліції намагалися зупинити вирубку. Тітушки їх виносили на руках, били й душили”, – розповідає мешканка гостомеля Олена Герасименко.

“Я особисто бачила 4 повних автобуси “Богдана”, коли тітушки тікали від поліції. Щоправда, поліція не відразу пішла на територію, щоб зупинити вирубку, а працівники почали довго писати протоколи в той час як за їхніми спинами падали сосни, а одна навіть упала на проїжджу частину й заважала руху транспорту. Коли поліція врешті зупинила вирубку, тітушки почали тікати, поліцейські гналися за ними але не наздогнали жодного”, – додає Герасименко.

Нагадаємо, цей ліс незаконно був переведений з державної власності до комунальної у 2004 році на прохання нині діючого гостомельського голови Юрія Прилипка. За цим фактом прокуратурою Київської області відкрите кримінальне провадження ще у 2015 році й досі ведуться слідчі дії.

На сесію Гостомельської ради, де депутати призупинили дію містобудівних умов на цій ділянці, приїхав брат нардепа Мустафи Наєма юрист Масі Наєм.

17 липня прокуратура подала клопотання до Ірпінського суду про накладання арешту на цю земельну ділянку, але суд досі не призначив дату розгляду цієї справи.

На захист забудовника приїхав радник Прилипка та заступник голови ГО “Агенція розвитку Гостомеля” Ростислав Скуратівський.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539