Відставка мера Ірпеня: Чому Карплюк передумав іти в бізнес і зібрався в Парламент?

0

Мер Ірпеня Володимир Карплюк йде у відставку. Про це він заявив на своїй сторінці у facebook 24 липня.

Карплюк повідомляє, що повноваження голови складе 2 серпня, на свій день народження. Робить це він для того, щоб взяти участь у парламентських перегонах у 2019-му році.

“Моя наступна мета – участь у парламентській кампанії через висунення своєї кандидатури до Верховної ради по округу, до якого входить Ірпінь та Приірпіння. Адже не можна змінити країну, змінивши лише одне місто. Треба, щоб зміни, які відчув Ірпінь, відчули всі населені пункти України! Тому зараз я повинен присвятити час своєму подальшому розвиткові як політика і активній роботі на окрузі”, – пише Карплюк у соцмережі.

Карплюк також повідомляє, що залишає “за собою політичну відповідальність за роботу нашої команди в Ірпінській міській раді та допомагатиму в розвитку міста і регіону”.

Раніше в коментарі Громадському руху ЧЕСНО Карплюк заявляв, що повернеться у бізнес, після того як переконається, що повернення до старої системи неможливе.

Нардеп Ольга Червакова сподівається, що новий прокурор Київської області буде принциповим у розслідуванні кримінальних проваджень, відкритих Чібісовим за фактом злочинних дій Карплюка.

“Це прогнозований хід і ми про це знали вже давно. Учень екс-регіонала Петра Мельника Карплюк йде на вотчину свого колишнього шефа – 95 округ. Йому це потрібно, щоб отримати недоторканість і уникнути відповідальності по всім тим відкритим кримінальним провадженням. Знаково, що це все збіглося в часі з відставкою прокурора Київської області Дмитра Чібісова, який особисто вручав підозри Карплюку,” – наголошує журналістка Ірина Федорів.

“Місто Карплюк залишить на злиденну депутатку Анастасію Попсуй, яка змінила прізвище на Заблоцька і яка є секретарем ради, та на ще одного депутата Нових облич Олександра Маркушина. Тобто всі схеми і далі житимуть. Дуже цікаво, яка доля буде в екс-регіонала Дмитра Христюка, який, як твердять мої джерела в правоохоронних органах, зайшов в особистісний конфлікт з Карплюком. Сам же Карплюк, поки його схеми житимуть в Ірпені, буде їздити регіоном і засівати округ. Громада має докласти надзусиль, щоб знайти гідного кандидата в парламент, який не буде, як Карплюк, фігурантом антикорупційних розслідувань”, – додає Федорів.

Як відомо, наприкінці серпня 2017-го року Карплюку було повідомлено про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України, тобто, за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки. Як повідомив прокурор Чібісов було проведено експертизу, яка визнала, що саме з вини Карплюка настали такі наслідки і саме ним порушені відповідні нормативи. Стаття передбачає покарання до 8 років позбавлення волі й позбавлення права обіймати посади строком до 3-х років.

У прокуратурі наголосили, що завдяки своїм корупційним зв’язкам та користуючись безпорадним станом потерпілих заробітчан з Рівненщини тривалий час Карплюку вдавалося уникнути кримінальної відповідальності.

20 грудня 2017-го року Чібісов повідомив Карплюку про підозру в створенні організованого злочинного угрупування (ст. 255 ККУ). Згідно цієї підозри, Карплюка також звинувачують за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 366 (службове підроблення, вчинене у складі злочинної організації) КК України.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539