Бездіяльність поліції: оболонці змушені боротися з торгівлею з асфальту

0

Небайдужі жителі Оболоні зібрали понад сотню підписів проти стихійної торгівлі біля метро “Героїв Дніпра”. З бланками пішли навіть на місцевий базар, де торгують легально.

Таким чином активісти хочуть привернути увагу районного керівника поліції Михайла Ніконова та начальника благоустрою Олексія Нікітюка.

“Ходили по ринку збирали підписи проти стихійки, за годину понад 100 автографів, – розповідає нам жителька Оболоні Тетяна Мілевська. – Люди, які сплачують за місце, говорять, що й самі давно скаржаться на нелегальних продавців одразу за воротами базару, але безрезультатно. Торгівців з вулиці давно запрошували на базар, але ті не йдуть, хоча там є всі умови”.

Ось і сьогодні нелегальних продавців було багато. Активісти дзвонили у поліцію, але патруль на виклик не приїхав.

Нагадаємо, відповідно до статті 160 КУпАП – торгівля з рук у невстановлених місцях – порушників чекає штраф.

“Багато людей нас запитували, чому ми виріши збирати підписи, – говорить Мілевська. – Пояснювали, що прості мешканці Оболоні, яким набрид бруд та їдкий сморід. До того ж продають зазвичай продукти невідомого походження, що небезпечно для покупців”.

Тетяна показує фото неприбраної вулиці та повного смітника.

Говорить, що ці купи сміття часто прибирати нема кому. Бо метрополітен за ці території вже не відповідає, а місцева влада ще не знає, кому доручити.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539