Конфлікт інтересів: як депутат від БПП собі землю у Києві виділяв (ОНОВЛЕНО)

0

Київрада передала 20 соток комунальної землі у Протасовому Яру компанії, яка належить депутату від БПП та першому заступнику голови постійної комісії з питань власності Максиму Конобасу.

Про це свідчить стенограма пленарного засідання від 6 червня 2018 року.

Тоді столичні депутати підтримали рішення про передачу ТОВ “ПРОТАС” земельної ділянки розміром 0.2083 га для експлуатації магазину продовольчих товарів та кафе на вулиці Протасів Яр,3 у Солом’янському районі Києва.

У пояснювальній записці до рішення зазначено, що на цій земельній ділянці вже стоять збудовані споруди, які належать ТОВ “Протас”.

Одним з чотирьох бенефіціарних власників даної компанії є депутат Київради, член фракції БПП “Солідарність”, Конобас Максим Петрович.

 

А це вже конфлікт інтересів, оскільки наявна суперечність між приватним інтересом людини та інтересами територіальної громади, яку вона зобов’язана представляти.

Тому, згідно регламенту, депутат мав би публічно проінформувати присутніх про наявність у них конфлікту інтересів, а у випадку письмової заяви депутата, таке оголошення повинен зробити головуючий на засіданні – Володимир Прокопів.

Але у згаданій вже стенограмі засідання від 6 червня 2018 року ніяких подібних заяв не зафіксовано.

Пізніше Конобас прокоментував ситуацію, мовляв, він говорив про конфлікт ще 17 травня, на початку пленарного засідання. Про це заявив Прокопів: “Надійшло дві заяви до президії. Перша, від депутата Максима Конобаса, щодо можливого виникнення конфлікту чи наявного конфлікту інтересів щодо кадастрової справи Д-8005”.

Цікаво, що сам Конобас був присутнім на засіданні 6 червня та за проект рішення не голосував.

Факт відведення землі було виявлено під час моніторингу рішень Київської міської ради на предмет конфліктів інтересів депутатів Київради інтерактивним інструментом “Приховані інтереси”.

Конобаса в Києві знають, як господаря стриптиз-клубу “Зірковий носоріг” та власника Солом’янського ринку, крім того в його підпорядкуванні також ресторани “14 Авеню”, “Старе сідло” і “Чердак”. Він є людиною нардепа Дмитра Андрієвського.

Цікаво, що у 2014 році ЗМІ писали, що Максим Конобас разом з другом – тоді ще головою Солом’янської РДА в місті Києві та депутатом Київради VIII скликання (фракція “Солідарність”) Максимом Шкуро приватизували за копійки приміщеня у Солом’янському районі Києва, а також наповнили його МАФами.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539