Вчора – по 8, сьогодні – по 3 гривні: у столиці здешевіли кавуни

0

До Києва нарешті прибула баржа з Херсону, тож у деяких супермаркетах столиці солодка ягода коштує вже три гривні за кілограм.

Продавці кажуть, що черг за кавунами поки нема, але сподіваються, що продаватися будуть швидко. Заплановано, що 500 тон піде за три-чотири дні.

Експерти аграрного ринку говорять, що користуватися нагодою треба вже зараз, бо саме нині пік сезону, а вже на наступному тижні кількість смугастих велетнів зменшуватиметься, тож ціни зростатимуть – до 7-10 гривень за кілограм.

Щоправда, постачальники обіцяють, що у цьому році буде здійснене ще одне таке перевезення.

Як повідомлялося, першу у 2018 році, і другу протягом останніх 15 років баржу з херсонськими кавунами для жителів Києва планували відправити по Дніпру з міста Гола Пристань ще 25-26 липня. Але через дощі дату відправлення перенесли на 5 серпня, а потім ще відтермінували.

Щоправда вже надвечір користувачі соціальних мереж почали викладати фото зіпсованих кавунів. Можливо, перестиглих та прокислих у дорозі.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539