Потрійний хлор у воді: хто налякав киян

0

У “Київводоканалі” називають подібні новини фейками та переконують, що їх розповсюджували невідомі для дестабілізації ситуації у містах.

“Фейкові повідомлення, про які йде мова – це ще одне обличчя гібридної війни: вже дісталися до водоканалів відразу багатьох міст України. Мета – навести паніку! Ми просимо людей бути пильними та не піддаватися на провокації. Запевняємо, що холодна вода, що надходить в централізовану мережу та є запорукою нормального існування мешканців населених пунктів знаходиться під постійним контролем”, – заявив президент Асоціації, голова правління-генеральний директор ПрАТ “АК “Київводоканал” Дмитро Новицький. Йдеться на фейсбук сторінці підприємства.

У водоканалі говорять, усі повідомлення про промивку мереж почали з’являтися одночасно, поширюючись через соціальні мережі та месенджери.

Разом з тим там підтверджують, що підприємство проводить планові профілактичні промивки водопровідних мереж. Проте вони відбуваються виключно зі заздалегідь запланованим графіком та узгоджуються з усіма службами міста. Окрім того про цей захід обов’язково інформуються мешканці, чиї будинки потрапляють в зону промивки – через офіційні сайти, ЗМІ, соціальні мережі, оголошення на дверях під’їздів тощо.

Напередодні у соціальних мережах почали з’являтися повідомлення, що з п’ятниці, 31 серпня, по понеділок, 3 вересня, воду киянам водою краще не користуватися, адже заради очищення труб використовуватимуть потрійну дозу хлору.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539