Результати ЗНО: на якому місці опинилися школи Приірпіння?

0

У топ-200 шкіл України за результатами ЗНО немає шкіл Ірпеня, Гостомеля та Коцюбинського. До цього рейтингу увійшли лише освітні заклади Ворзеля та Бучі.

Вони ж очолили рейтинг найкращих шкіл області за результатами ЗНО.

Якщо брати рейтинг шкіл Київщини, то з-поміж майже 500 освітніх закладів Ворзельський ліцей опинився на 1 місці. Але це виключно тому, що середній бал 177,3 є середнім балом одного учня, який проходив атестацію. Про це свідчать дані, ситематизовані ресурсом osvita.ua.

Бучанська гімназія опинилася на другому місці. Бучанська спецшкола посіла 8 місце.

З Бучанської спеціалізованої ЗОШ № 5 у 2018 році випустилися 42 учні. Усі вони продовжили навчання після школи. Десять учнів вирішили вчитися за кордоном – восьмеро в Польщі, двоє учениць – у Празі та Лондоні.

Завуч школи Зоя Максимук розповідає, що майже усі випускники обрали для подальшого навчання гуманітарний профіль:

“Дуже приємно, що усі наші випускники вступили до вищих навчальних закладів. переважно це гуманітарії, оскільки наша школа з поглибленим вивченням іноземних мов. Багато хто поїхав навчатися за кордон. Спочатку ми за них дуже раділи, але зараз стало трохи сумно, бо розуміємо, що не всі вони можуть повернутися назад до України”.

Усього 12 випускників цього року було в Бучанській українській гімназії. Всі вони вступили до вищих навчальних закладів. Лише одна учениця обрала для навчання ВИШ іншої країни – Польщі. Там вона вивчатиме журналістику.

За словами директорки гімназії Лариси Сторожик лише четверо випускників обрали гуманітарний профіль навчання:

“Якщо діти вирішили, що хочуть вивчати точні науки, вони з школи № 5 переходять до нас. У нас іноземну мову зазвичай вивчають як додаток до професії, а не основний вид діяльності. Стосовно випускників, є в нас такі, що обрали факультети кібернетики, хімії, економічний, архітектурний. Один учень планує стати реабілітологом”.

Коцюбинський гуманітарний ліцей посів з-поміж шкіл Київської області 69 місце. Середній бал – 145. У цьому ж селищі є 18 школа. Вона посіла 96 місце. Середній бал 138,2. До топ-200 освітніх закладів за результатами атестації школи Коцюбинського не потрапили.

Як склали ЗНО з англійської мови

Атестацію з англійської мови на Київщині обрали 28 % випусників. Для порівняння у Києві – 54 % відсотки і саме в столиці показник охочих пройти атестацію з англійської мови найвищий в Україні.

З англійської мови по Україні Бучанська гімназія зайняла 165 місце. Тести писали 10 учнів. Середній бал – 172,6.

Ліцей у Ворзелі зайняв 150 місце. Середній бал 175, але складала тут ЗНО, яз зназначалося вище, лише одна людина.

На 196 місці в Україні опинилася Бучанська школа№ 5 з поглибленим вивченням іноземних мов. Тести складали 37 учнів. Середній бал – 167,5.

Зауважимо, що німецьку мову на Кивїщині обирали для складання ЗНО лише 0,1 % учнів. У Києві охочих пройти ЗНО з німецької мови було дещо менше 1 %. Французька мова – менш популярна. Зглосилися складати ЗНО лише 0,01 % учнів. У Києві менше піввідсотка.

Як склали ЗНО з української мови

Ворзельський ліцей опинився на 10 місці. Оскільки задвала 1 дитина і досить вдало на 189 балів це і стало середнім балом для освітнього закладу.

Бучанська українська гімназія посіла 26 місце. Склало 11 учнів. Середній бал – 185,5.

Як склали ЗНО з історії України

На Київщині цього року майже 72 % випускників обрали атестацію з Історії України.

Бучанська Українська гімназія опинилася на 17 місці. Середній бал склав 176,5. У тестуванні брало участь 6 випускників.

Ворзельський ліцей посів 85 місце. Складав тести лише 1 учень. Набрав 168 балів.

181 місце посіла Бучанська школа№ 5 з поглибленим вивченням іноземних мов. У тестуванні взяло участь 34 учні. Середній бал 158.8.

У топ-200 шкіл, які мають найкращі результати з математики школи Приірпіння не увійшли. Загалом математику випусники для складання ЗНО обрали в 2018 році менш, ніж 40 % випускників області. Географію обирають на Кивїщині 28 % абітурієнтів.

“Громада Приірпіння” підготувала дані на основі матеріалів Українського центру оцінювання якості освіти та ресурсу osvita.ua.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539