Учень втратив свідомість під час лінійки

0

На лінійці 3 вересня в одній з Святошинських шкіл знепритомнів учень. Про це “Громаді Київщини” повідомили очевидці.

“Лінійка не була довгою. Дитину почало водити і він впав прямо обличчям на асфальт“, – говорять очевидці події.

Як виявилося, далеко не всі батьки беруть з собою на лінійку воду.

“В такому віці необхідно звертати увагу на те, що дитина за літо може вирости на 5-7 сантиметрів, а внутрішні органи не встигають розвиватися з такою ж швидкістю, як кістки і м’язи, тому і відбувається дисбаланс. Дітям не пояснюють як себе поводити, коли перед очима “мушки” літають, а необхідно невідкладно сісти або лягти. І що в будь-якій ситуації, коли почуваєшся зле, необхідно говорити про це дорослим”, – розповідає мама другокласника Олександра, яка стала свідком події.

Коли дитина знепритомніла, на допомогу кинулися батьки інших однокласників. Серед натовпу вода була лише у однієї людини.

Це непоодинока ситуація. 1 вересня в столичній школі № 97 четверо дітей знепритомніли, одному з учнів діагнозтували серцевий напад.

У своєму інтерв’ю для одного зі ЗМІ Міністр Освіти Лілія Гриневич висловила своє ставлення до шкільних лінійок і зазначила, що деякі навчальні заклади просуваються в цьому напрямку і замість не цікавих для школярів і довгих лінійок із промовами посадовців, проводять ознайомчі уроки, квести і перетворюють цей день на свято.

Квести у Святошинському районі провела зокрема й гімназія “Академія”.

Фото на кавер: https://glavcom.ua 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539