Ірпінь: Попсуй не надала слова громаді, яка захищає ліс

0

Зі скандалу з представниками громади Ірпеня почала свою кар’єру на посту в.о міського голови Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька) , публічно проігнорувавши звернення мешканців району БТР стосовно заповідника Мужеловський.

Група ірпінців на чолі з Андрієм Поліщуком, якого Карплюк вважає ботом, вимагали від Попсуй врахувати рішення двох громадських слухань – від 24 грудня 2017 року та від 27 травня 2018 року – про збереження 4 га лісу на вулиці Давидчука.

Ця територія почначена на Гугл карті як парк Мужеловський.

Звернення з проханням поставити рішення слухань на голосування на сесії Ірпінської ради підтримали підписами понад 750 мешканців Ірпеня, і цей документ було офіційно вручено Анастасії Попсуй за кілька тижнів до сесії.

На території 4 га місцеві мешканці нарахували 610 дерев.

Проте в.о. мера не тільки проігнорувала ініціативу мешканців Ірпеня, а й публічно обізвала захисників Мужеловського провокаторами, навіть не надавши Андрію Поліщуку слова на сесії, як того вимагає Закон України “Про місцеве самоврядування”.

“Я був в шоці від усвідомлення того, що довіряти представникам виконкому та депутатам, зокрема, Ананстасії Попсуй та Олександру Маркушину, — це просто не поважати себе. Вони пообіцяли надати мені слово перед голосуванням 75-го питання порядку денного, однак коли прийшов час для виступу, то Попсуй сказала: “Ти вже виступив раніше”. А Маркушин спочатку мовчазно підтримав її, а потім додав: “Йдемо далі по питаннях …”, – коментує враження від спілкування з так званою новою владою Андрій Поліщук, що мешкає на вулиці Новооскольській.

Попсуй в свою чергу запевнила, що на території заповідника “Мужеловського” планується будівництво медзакладу.

“Ми прийняли стратегічно правильне рішення, формуємо і закріплюємо за містом територію з призначенням для медичної сфери. Ніякої багатоповерхової забудови там не буде”‘, – наголосила в.о. міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй.

За її словами це рішення варто розглядати, як перспективу. І воно повністю вкладається в Стратегію розвитку Ірпеня, як сучасного міста здоров’я, відпочинку та рекреації.

Мешканці Ірпеня переконані, що зелену зону на Давидчука потрібно зберегти від забудови в тому вигляді як вона є зараз.

“По генплану на Давидчука вже є Ірпінська міська дитяча лікарня з 3,2 га землі навколо. Там можна побудувати й інфекційне відділення, і пологовий, і навіть новий корпус дорослої лікарні. Проте, її хочуть виселити, начебто щоб відновити там садочок. Тому, місцеві мешканці не вірять словам влади про розвиток медицини – побоюються, що всю ту територію “зачищають” під майбутні квартали висоток. Адже виділення землі під медицину з подальшою забудовою вже апробували як дерибанну схему в районі того ж таки Центрального парку”, – розповідає активістка Михайлина Скорик.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539