Піар Карплюка у школі № 17: батьки до ранку скручували парти

0

В Ірпені чиновники урочисто відкрили добудований корпус школи № 17. Попіаритися на фоні дітей приїхав екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк, який кинув громаду міста, щоб балотуватися в парламент й отримати недоторканість.

Разом з ним на урочисту лінійку завітав голова КОДА Олександр Горган, в.о. Ірпінського міського голови Анастасія Попсуй (яка змінила прізвище на Заблоцька та депутати від партії “Нові обличчя”.

Про те, що політики прибули 3 вересня зранку на подвір’я 17-ї школи Карплюк написав на своїй сторінці у соцмережі facebook.

Він оприлюднив фото з відкриття навчального закладу та повідомив, що завдяки будівництву нового корпусу 12 класів ходитимуть у першу зміну.

В коментарях під постом Карплюка переважно критичні відгуки містян про візит політиків до школи та піар на фоні дітей.

Окрім цього, батьки нарікають на те, що їм довелося самотужки в авральному порядку майже до світанку скручувати парти перед початком навчань.

Їх привезли до школи розібраними.

Не продумали також чим зайнятися зранку 3 вересня дітям молодшої школи, окрім 1 класів. До школи їх не пустили, очевидно, за задумкою організаторів школа для візиту політиків мала бути порожньою.

На це також нарікають батьки в коментарях під постом Карплюка. Проте, він на це не реагує.

“Новый корпус очень красивый. Спасибо. Но вот праздник для 2х классов не удался. Администрация школы сказали прийти к 7.45, у нас должен быть урок в новом классе. Но нас туда пустили только после 9,когда линейка закончилась. А полтора часа мы ждали просто на улице. На праздник и линейку нас тоже не пустили”, – пише Христина Андрющенко.

Мешканка Ірпеня Михайлина Скорик переконана, що добудувати школу вдалося виключно завдяки наполегливості батьків:

“Ситуація в 17-й школі була б набагато гірша, якби не активна позиція батьків. Станом на початок липня роботи з добудови нового корпусу були заморожені, міняли підрядника, тому лише дивом встигли закінчити будівлю до 1 вересня. Зрозуміло, що всередині багато недоробок. Ще в неділю класи були порожніми, тоді батьки самі скручували парти до 3 ночі. Попри те, що місто проплатило за ці меблі з послугою збирання”.

Карплюк також похизувався ремонтом у приміщенні нової їдальні, яка, за його словами, не відрізняється від європейських шкіл.

Натомість батьки нарікають на відсутність ремонту в інших школах міста. Зокрема, пишуть про відсутність дверей в туалетах школи № 1.

У школі № 2 також проблема з туалетами – вони не працюють, окрім цього сходи на третій поверх без перил та плитки.

Нагадаємо,  значна кількість мешканців Приірпіння віддають своїх дітей до 1 класу в Київські школи, де школи забезпечені необхідним, є безкоштовні групи подовженого дня та безкоштовні сніданки.

Торік у вересня місяці у Бучі з офіційним візитом була перша леді Марія Порошенко. Їй голова ОДА Олександр Горган приписав похвалу меру міста екс-регіоналу Федоруку, якої Порошенко не озвучувала. У Бучі класи переповнені й діти можуть навчатися на коридорах.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539