Про ситуацію з опаленням і бюджетом в Коцюбинському – Мінрегіон

0

Всіх у селищі Коцюбинське цікавить ситуація з опаленням.

Повідомляю, що ще на початку серпня готовність котелень до опалювального сезону перевірили представникик Мінрегіону. Під час перевірки були присутні працівники УЖКГ “Біличі”.

Ось витяг з листа від Мінрегіону, який отримала Коцюбинська селищна рада.

Тут чітко написано про те, що котельне обладнання практично готове до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. Нагадаю всім, що кілька років судової тяганини пішло на те, щоб ми відстояли свої котельні і оформили їх як власність громади. Навіть попри спротив депутатської більшості нам це вдалося зробити.

Більше того, попри те, що в УЖКГ “Біличі” збиткові тарифи і воно працює у збиток, теплотраси ремонтують і ми про це писали.

Тепер поговоримо про болюче питання – бюджет. Ось що пишуть в офіційному документі в Мінрегіоні.

Чорним по білому написано, що треба прийняти бюджет. Що це значить? Депутати мають прийти на сесію і відголосувати, на що витрачати кошти. Без цього я не можу як мер виконувати бюджет, бо він не відголосований.

Що ж робить депутатська більшість? Вона просто не ходить на сесії, а ті, хто приходять – не реєструються. З січня місяця це вже 9 місяць, коли у нас не розподілений бюджет шляхом голосування депутатів.

Чим же зайняті депутати, поки ми без розподіленого бюджету намагаємося зробити все можливе, щоб підготувати котельні і теплотраси. Вони заплатили гроші за оренду залу в УНІАН і пішли просто попіаритися на цій темі.

Їх дійсно ніхто ніколи не бачив в мороз на котельнях. Але хто як не депутати шляхом голосування мають виділити кошти на підключення котлів й ремонт теплотрас?

Більше того, у депутата Олексія Зінкевича, який з березня по червень протиправно обіймав посаду керівника УЖКГ “Біличі” було аж 4 місяці, щоб зробити все для підготовки опалювального сезону. Що ж йому стало на заваді?

Але винні не лише депутати. Всі, кого цікавить тема опалення, має розуміти – це громада обрала депутатів, які не ходять на сесії і це відповідальність не мера, а виключно виборців. як працюють обрані ними політики. Значить людей, які проголосували за цих політиків, влаштовує, що їхні депутати виступають в УНІАНІ, а не займаються своїми прямими обов’язками – розподілом бюджету.

Є ще одна зона відповідальності кожного мешканця селища, яка прямо впливає на те, чи будуть теплими баратеї. Котли і теплотраси ми готуємо. Але за газ треба платити гроші. Ліцензії УЖКГ “Біличі” отримав. Котельні – власність громади і це можна перевірити в реєстрі.

Але у нас є будинки, які мають шалені борги. Загальний борг населення, як повідомляв УЖКГ “Біличі” понад 5,5 млн. Є будинки, борг яких складає майже 340 тисяч.

Будинок голови бюджетної комісії Людмили Узерчук, яка виступає в УНІАНІ, найбільший боржник з-поміж тих осель, які опалює котельня Меблевої.

До слова, без бюджетних коштів пелетний котел на Меблевій ми не підключимо. Ми його купили, але він так і буде стояти, хоча за відсутності газу міг би опалювати цю половину селища. Але депутати Людмила Узерчук (Нові обличчя) і Олексій Зінкевич (самовисуванець), які представляють цей бік селища, не ходять на сесії.

Погодьтеся, що якщо торік ми говорили про те, що ТОВ “Мастер-Енерго” вивело гроші людей, які ті платили, цього року ми не можемо сказати те ж саме “Нафтогазу”. Тому, оплата за опалення, як і голосування депутатів за бюджет є одним з двох основних факторів, які впливають на теплі батареї в Коцюбинському.

Говоріть з сусідами. Проводьте роз’яснювальну роботу. Будьте відповідальними громадянами. Я з себе відповідальності не знімала торік. Не знімаю і цього року. Діятиму в межах наданих мені законом повноважень та розподілених громадою ресурсів.

Авторка: Ольга Матюшина, селищна голова Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539