Прилипко не співає гімн України й не знає, куди діти руки – громада

0

Сесія Гостомельської ради починається й закінчується гімном України. Його вмикають звукооператори, які також налаштовують звук у мікрофонах.

Під час виконання українського славня більшість депутатів ради підспівують й тримають руку на серці. Є й такі, які просто стоять і слухають.

По-своєму реагує на гімн голова Гостомельської селищної ради екс-регіонал Юрій Прилипко. Гостомельці зауважують, що він стоїть мовчки з дивною мімікою й спирається пальцями об стіл.

Мешканка Гостомеля Олена Герасименко, яка часто відвідує сесії гостомельської ради, розповідає, що сумно дивитися на Прилипка, який не знає, куди себе подіти під час гімну й складає з пальців незрозумілі конструкції:

 

“Про Гостомельську селищну раду, у мене давно сформована думка. На жаль, нічого хорошого про нинішню більшість дерибанників і рвачів сказати не можу. Щодо Прилипка, то тут сумно… Кожного разу, коли лунає гімн, він ніби загнаний звір, не знає, що йому робити й перебирає пальцями. Ніби боїться, що хтось побачить, що він його слухає.. Думаю, що, окрім небажання відчувати себе Українцем, він ще й елементарно не може запам’ятати слова гімну”.

Після закінчення прослуховування славня Прилипко одразу переходить до справ, не дякуючи депутатам і присутнім за роботу.

“На сесії Прилипко зазвичай використовує гімн для того, щоб швидше закрити сесію й не надати слова депутатам або присутнім на гостомельцям. Якщо він бачить, що хтось у залі піднімає руку або з місця питає, наприклад, про садочки, про школи, про вирубку лісу, він одразу наказує запускати гімн й стоїть з задоволеним обличчям. Те, що він за скільки років не вивчив гімн, говорить про те, що в нього немає ніякої поваги ні до України, ні до своєї громади”, – розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Нагадаємо, в сусідньому Ірпені за головування Володимира Карплюка на сесії ради замість гімну України депутатам поставили гімн Російської Федерації. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539