В озерах на Теремках масово гине риба (ФОТО)

0

Жителі Голосіївського району столиці повідомляють, що у ставках на Теремках-II на поверхню спливли сотні риб. Причини – невідомі.

“Є і жива, і мертва, вода у водоймах мутна, стоїть сморід мертвої риби”, – уточнює місцева жителька Аліна Семенова.

“Фактично маємо справжню екологічну катастрофу місцевого масштабу!”, – говорить голова громадської організації “Екозагін” Михайло Погребиський.

Вона сталася у тих водоймах, на яких кілька місяців тому було зафіксовано масове отруєння качок, у результаті якого сотні птахів загинули.

Люди переконані, озера хочуть засипати, а на їх місці побудувати багатоповерхівки. Говорять, Київрада віддала ділянку під забудову екс-регіоналу Ігорю Лисову, але нині вже подано проект рішення про розірвання договору оренди.

“У нас на Теремки-2 “господар” – ТОВ “ТМО” Ліко-холдінг”, – пояснює Семенова. – Він забудував більше 27 га у мікрорайоні, а також є орендарем цієї ділянки разом із озером. Спортивний клуб і готель теж його”.

“Цілком ймовірно, що у результаті злив вода вимила з берегів залишки отрути, і вона  потрапила в озера”, – говорить заступник генерального директора КП “Плесо” Олександра Борисова.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539