Якщо ми нічого не зробимо цього разу, то будуть рубати далі, – громада Гостомеля

0

Мешканці Гостомеля попрощалися з зрубаним лісом, що ріс при в’їзді в селище.

Як відомо, на місці цього лісового масиву місцева влада на чолі з селищним головою екс-регіоналом Юрієм Прилипком дала дозвіл підприємцю Друккеру на будівництво магазину-складу. Сосни та дуби були вирубані за півгодини. Робітників охороняли біля 200 тітушок.

На зрубаних соснах гостомельці влаштували прощальну фотосесію.

“Коли в твій дім приходить ворог – це страшно. Але коли ти на мирній территорії, та під твій дім приходять чуваки з топорами – це теж страшно. Й коли… У 2018 році. Пiд Києвом! Ще пару сотень тітушок охороняють тих з топорами, котрі варварьскі вирубали частину вікового лісу. Поліція приїхала. Постояла. Й усе тут.
Вирублено було незаконним шляхом. Вирубили, як попало”, – пише на своїй сторінці у соцмережі facebook гастомельчанка Олена Гареєва.

“Одне дерево ледь не впало на візочок з маленькою дитиною. Бо ж Ви, мабуть, подумали, що це десь далеко в лісах. Ні, це прямо перед приватними будинками. Одне дерево впало на тітушку. Його на швидкій забрали.
Деякі сосни лишили напівзрубаними. Місцеві мешканці слухали, як вночі вони падають поруч з їхньою домівкою. Забудовник каже, що ми йому нічого не зробимо, бо в нього грошей багато”, – додає жінка.

Гареєва закликає громаду не мовчати, а протистояти свавіллю чиновників:

“Так от… Якщо ми нічого не зробимо цього разу, то будуть рубати далі. Незаконно. Підробляти документи. Давати хабарі. Далі у цих тітушок виростуть діти, котрі будуть думати, що так можна. Мої та Ваші діти будуть з ними вже жити. Чи ні…”.

Діячі культури, митці, актори, музиканти, письменники, журналісти записали спільне відео на захист лісу в Гостомелі.

Так виглядає зрубаний у Гостомелі ліс з висоти пташиного польоту.

Як відомо, вирубку на цьому місці почали 3 липня 2018-го року. Тоді вирубку захищав радник Прилипка та засновник ГО “Агенція розвитку Гостомеля” Ростислав Скуратівський, він назвався представником забудовника й доводив громаді, що забудовник має право нищити ліс. Під час протистоянь з громадою Скуратівський побив активіста.

24 липня зранку забудовники вирубали дерева на всій ділянці. Вирубку охороняли біля 200 тітушок, яких привезли на трьох автобусах “Богдан”. Місцеві мешканці викликали поліцію та прокуратуру. Вирубку вдалося зупинити вже тоді, коли дерев на ділянці не лишилося.

Нагадаємо, цей ліс незаконно був переведений з державної власності до комунальної у 2004 році на прохання нині діючого гостомельського голови Юрія Прилипка. За цим фактом прокуратурою Київської області відкрите кримінальне провадження ще у 2015 році й досі ведуться слідчі дії.

Наприкінці липня Ірпінська місцева прокуратура подала до суду клопотання про арешт цієї земельної ділянки та програла. 22 серпня прокуратура Київської області звернулася до суду з клопотанням арештувати земельну ділянку й заборонити на ній будівництво. Дата засідання ще не призначена.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539