Перевірка з Ірпеня: у підручнику росмови вирішили заклеїти сторінку з пропагандою

0

13 вересня пообіді до Коцюбинського ліцею прийшла перевірка. Про те, що перевірка приїде в селище? напсала на сторінці Facebook  в. о. Ірпінського голови Анастасія Попсуй (“Нові обличчя”, змінила прізвище на Заблоцька) після публікації на сайті “Громади Приірпіння”.

За результатами перевірки було вирішено заклеїти сторінку з проросійською пропагандою білим листком.

До складу комісії увійшли заступниця міського голови Марія Попруга – голова комісії та члени комісії – фінансистка Ірина Мосонзенко,  юристка Оксана Залужняк, начальник відділу освіти Ірпеня Олег Білорус та голова батьківського комітету 3-го класу Коцюбинського гуманітарного ліцею Ірина Маслюк.

Участь в обговоренні також взяли депутатка Коцюбинської ради Олександра Куцан та депутат Київської облради Ігор Домбровський.

“Перевірка тривала 2 години. Вона проходила в одному з кабінетів школи. Представники Ірпінської ради одразу почали запитували в директорки Тамари Нетяги, як цей підручник у такому вигляді міг у школі перебувати 5 років. Довго обговорювали, чому протягом цього часу у школі нікого не здивував його зміст. В результаті обговорень підручник вирішили не вилучати, а заклеїти сторінку білим листком”, – розповідає одна з членів комісії мама третьокласниці Ірина Маслюк.

“Щодо наліпок, про які розповідає Міносвіти, про них ніхто не чув – ні директорка школи, ні начальник відділу освіти, ні представник Ірпінської ради. Нетяга сказала, що перевірила електронну пошту – всі вхідні листи з 2013-го року й жодного розпорядження щодо використання підручника з російської мови не знайшла. Те ж саме сказали й відділ освіти та міськрада. Всі вперше чули про ці наліпки”, – зауважує Маслюк.

Мати учениці молодшої школи також наголошує, що в результаті роботи комісії їй вдалося з’ясувати, що навчальний план можна переписати, не дивлячись на те, що Нетяга запевняла про неможливість цього процесу:

“Представник відділу освіти сказала, що нам зможуть змінити навчальний план, зроблять 3 уроки англійської мови і 1 урок російської факультативно, від якого можна буде за бажанням відмовитися. Порадував і начальник відділу освіти, який заявив, що треба було йому раніше сказати, а не писати в соцмережі”.

Напередодні засідання комісії родичі Нетяги у соцмережі ображали Маслюк:

“Невістка директорки школи Тамари Нетяги написала про мене в соцмережі facebook ” в сєм’є нє бєз урода”. Тобто, на її погляд, ті, хто хоче вчити українську мову – уроди?!!! Це позиція її сім’ї?! Також почали мені звинувачувати у “внєзапному патріотизмі” – це взагалі нонсенс. Патріотизм – це щось непристойне?! Ось такі люди захищають нашу директорку”.

Як відомо, батьки Коцюбинського гуманітарного ліцею занепокоєні тим, що в підручнику російської мови, який роздали учням 3-го класу, прославляють велич Росії та розповідають про її непереможність.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539