Забір’я не стане Боярською ОТГ – рішення суду

0

Рішення Забірської сільської ради “Про добровільне об’єднання територіальних громад” скасоване. Про це “Громаду Київщини” повідомив адвокат Роман Титикало. Він представляв в суді одного з мешканців села.

“Забірська сільрада попри негативні рішення громадських слухань вирішила погодити створення Боярської ОТГ. Депутати, на жаль, вважали що результати громадських слухань є дорадчими не носять обов’язковий а лише рекомендаційний характер. Ми з цим не згодні і суд це довів, що депутати мають враховувати думку громади. Більше того, там мала місце низка процесуальних порушень”, – наголошує Титикало, депутат облради від “Самопомочі”.

Нагадаємо, мешканці Забір’я відкликали 3 депутатів, які всупереч волі громади голосували за те, щоб включити Забір’я до складу Боярської ОТГ.

Титикало твердить, що місцеві мешканці налаштовані розпустити всю раду.

“Громада Київщини” вже писала про те, що Забір’я депутати об’єднують з Бояркоюпроти волі людей. Місцеві мешканці були переконані, що це схема для того, щоб забудувати їхній ліс. Вони пікетували Київську адміністрацію та подали до суду.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539