Першовереснева гречка: піар політиків на дітях Київщини

0

Після урочистого відкриття школи в Ірпені дітям не було де навчатися. Забрали парти. На відкритті освітнього закладу пропіарився голова ОДА Горган та екс-мер Ірпеня Карплюк. Голову обласного осередку БПП Кононенка помітили на 94 окрузі. Не виключено, що Кононенко планує балотуватися саме на цьому окрузі. Про це зазначає Громадський рух ЧЕСНО.


Прем’єр-міністр Гройсман піарився з нардепом “Народного фронту” на Сквирівщині. Всі вони порушили закон “Про освіту”.

Представник парламентської  фракції БПП Дмитро Андрієвський — мажоритарник із Солом’янки. Член парламентського комітету з питань будівництва має конфлікт власних бізнес-інтересів із представницьким мандатом, який йому надали кияни.

Він на 1 вересня вітав курсантів другого курсу КПІ із прийняттям присяги. Фото з нардепом змонтували так, ніби він сам себе вітає за руку.

Прес-служба нардепа навіть зробила відеоролик.

Представник “Солідарності” Олександр Третьяков, який неодноразово кнопкодавив, урочисто відкрив не просто поле для міні-футболу, а цілий стадіон у Святошинському районі столиці.

Зауважимо, що саме Третьяков з-поміж мажоритарників Києва отримав найбільше субвенцій за рік до виборчих перегонів.

На лінійках відзначилися не лише нардепи столиці, але й нардепи області разом із прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Очільник уряду та нардеп від “Народного фронту” Георгій Мепаришвілі подалися до Сквирського району урочисто відкривати опорну школу та ліцей.

Також було помічено голову обласного осередку “Солідарності”, народного депутата та фігуранта антикорупційних розслідувань Ігоря Кононенка на відкритті Інклюзивно-ресурсного центру Васильківщини. Подію також відвідали депутат Київської облради від БПП Владислав Одинець та директор обласного департаменту освіти Віра Рогова.

Депутатом-мажоритарником на цьому 94 окрузі є Віктор Романюк із “Народного фронту”. Не виключено, що Кононенко планує балотуватися на наступних виборах саме по цьому округу, де відвідує лінійки до дня знань.

Фігурант антикорупційних розслідувань, кнопкодав Ярослав Москаленко, який голосував за закони 16 січня 2014 року та дотискав прийняття законів кнопкодавством, відкривав футбольні міні-поля в школах Бородянського району.

Депутат облради, голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган відкривав новий корпус однієї з Ірпінських шкіл Київської області.

Напередодні свята батьки всю ніч скручували нові парти та стільці, щоб Горган разом із Володимиром Карплюком — екс-мером міста та фігурантом антикорупційних розслідувань через оборудки із землею — урочисто перерізали стрічку.

Після їхнього від’їзду меблі перенесли до інших класів старого корпусу, бо новий ще не придатний для навчання. Діти тиждень не мали де навчатися.

Депутат облради Вячеслав Соболєв, як і Горган, є представником “Солідарності”, і він також не втратив можливості привітати школярів із Днем знань. Попри обіцянки партії, він і досі залишається депутатом, хоча, як доводить розслідування Громадського руху ЧЕСНО, на окрузі Соболєва були фальшування на користь внутрішньопартійного рейтингу за рахунок зіпсованих бюлетенів.

Соболєв засіяв учнів наборами для першачків.

На Дні знань відзначилася і представниця “Батьківщини” — голова облради Ганна Старикова. Вона відвідала одну зі шкільних лінійок і привітала маленьких українців із початком нового навчального року.

По школах Богуславського району пройшлися як депутати від Радикальної партії з міської ради, так і представники райради.

Дітей обухівської школи як фотозону використав депутат-”радикал” Володимир Тимченко.

“Опоблок” Київщини на чолі із екс-регіоналом Юрієм Цікаленко здійснив турне по школах Києво-Святошинського району. Екс-депутат Київської облради, який став кандидатом на відкликання через прогули, дарував м’ячі та інший спортивний інвентар.

Торік Громадський рух ЧЕСНО також моніторив випадки піару депутатів під час урочистостей 1 вересня.

Громадський рух ЧЕСНО нагадує народним депутатам про необхідність дотримання Закону України “Про освіту”, в якому прописана заборона використовувати школи не у навчальних цілях.

#ДеньЗнаньБезПолітики

Раніше рух ЧЕСНО писав про те, що політики часто використовують дітей для піару. Одна з проблем — це те, що світлини дітей потім публікують на сайтах і в соцмережах без дозволу.

 

Читати більше: Легше, ніж цукерку відібрати. Як політики використовують дітей для піару від ЧЕСНО

 

Також нагадуємо, що благодійна діяльність нардепів може бути напряму пов’язана з виборами, які наближаються.

Діапазон голосів, необхідних для перемоги на мажоритарному окрузі в Україні, за даними 2014 року, становить від 1500 до 70 000 виборців. Як показує практика, активна благодійна діяльність нардепів, роздача подарунків та встановлення дитячих майданчиків здатні підтримувати лояльність такої кількості виборців упродовж перебування обранця на посаді. А під час передвиборчих перегонів така діяльність дає їм суттєві переваги над конкурентами.

Громадський рух ЧЕСНО наголошує на необхідності невідкладного розгляду правок і ухвалення в другому читанні Виборчого кодексу. Ухвалення виборчої реформи передбачає скасування нинішньої змішаної виборчої системи й запровадження пропорційної системи з відкритими регіональними списками.

У майбутньому це призведе до формування нової якості політики, зокрема зменшення непрямого і прямого підкупу виборців та використання адмінресурсу.

Громадський рух ЧЕСНО збирає інформацію про подарунки українцям від народних депутатів. Зі світлинами можна ознайомитися в нашому “Альбомі для різної жесті” на Facebook. Якщо ви бачили або самі отримали подарунки від нардепів, присилайте нам фото в особисті повідомлення на нашу сторінку в Facebook.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539