В. о. мера Ірпеня Попсуй витратила на поїздку в Чикаго майже 120 тисяч з бюджету

0

Перебування ірпінської чиновниці Анастасії Попсуй  (змінила прізвище на Заблоцька) в США на День незалежності України обійшлося бюджету Ірпеня у близько 120 тис. грн.

Про це повідомив керуючий справами виконкому Ірпінської ради Дмитро Негреша у відповідь на запит “Українських новин”. Про це повідомляє рух ЧЕСНО.

Примітно, що на аналогічний запит від ГО “Центр UA” 27 серпня Ірпінська рада так і не відповіла. Цей запит на сайті “Доступ до правди” позначений як такий, відповідь на який затримується. Порушення закону “Про доступ до публічної інформації” з боку Ірпінської міської ради відбувається не вперше. Від громадського руху ЧЕСНО ІМР роками приховує дані про відвідуваність сесій з боку депутатів ради.

Світлинами зі своєї поїздки до США Попсуй похизувалася у Facebook.

Згідно з відповіддю Негреші, кошти з міського бюджету Ірпеня були витрачені виключно на фінансування поїздки та перебування в США Анастасії Попсуй.

Авіаційні квитки для Попсуй обійшлися бюджету Ірпеня у майже 32 тис. грн, проживання в готелі — близько 54 тис. грн. Окрім цього, Попсуй отримала з бюджету “добові” розміром майже 35 тис. грн.

 

Ви уявіть, що ще вчора Попсуй була, як свідчить її декларація, депутатом-злиднем, не ходила на сесії, потім бігала по акціях на підтримку Карплюка й прикувала себе наручниками, а вже сьогодні вона в. о. мера Ірпеня і може за бюджетні кошти літати в Чикаго. Тільки в мене питання, чи Ірпінь такий багатий, що може собі дозволити віддати майже 120 тисяч гривень за невеличку поїздку одного чиновника до Чикаго? Якщо такий багатий, то чому у нас освітяни і лікарі, які отримують кошти з Ірпінського бюджету, не мають високих зарплат? Чому люди скаржаться, що освіта і медицина має жалюгідне фінансування?” — риторично запитує Ірина Латиш, яка веде боротьбу за безкоштовні групи подовженого дня.

 

Громадський рух ЧЕСНО спробував дотелефонуватися до чиновниці, щоб взяти коментар з приводу таких витрат бюджетних коштів. Але дотелефонуватися не вийшло. У абонентки обмежені вхідні дзвінки.

Нагадаємо, Анастасія Попсуй була серед депутатів-злиднів Ірпінської міської ради. Їй вдалося купити Honda CRV за 30 000 грн. Ймовірно, могла мати місце мінімалізація оподаткування.

В. о. голови Попсуй стала після того, як фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Карплюк подав у відставку і заявив про свій намір балотуватися до Верховної Ради.

Там Карплюк, який отримав кілька підозр від прокурора Київської області, може здобути недоторканність, яка блокуватиме притягнення Карплюка до відповідальності в судовому порядку.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539