Київський удав проковтнув 2-метрову переноску (ФОТО)

0

Удав із Києва проковтнув 2 метри електричного дроту. Про це написав на своїй сторінці в Фейсбук провідний біолог Нацпарку “Межигір’я” Сергій Григор’єв.

У соцмережі ситуація відразу викликала і співчуття, і жарти.

“Громада Київщини” з’ясувала, навіщо тварина вирішила поласувати кабелем, і як її рятували фахівці.

За словами фахівця, тварина знаходиться в Києві у приватній колекції в просторому тераріумі.

“Удав у приватній колекції. Тераріум великий у них, вони обслуговують його, не беручи тварину до рук. Там у тераріумі  переноска, бо був ще нижній обігрівач і зверху лампа. Коли удава годували, то він петлею дріт і заковтнув разом з їжею – більше двох метрів”, – каже Григор’єв.

Щоб звільнити удава від дроту, довелося обрізати вилку на переносці.

“Це була переноска, але не під струмом. Людина подзвонила – не знали що робити.  Вилку переноски з одної сторони довелося обрізати і потроху-потроху навіть не витягувати, а створювати невеличку напругу, щоб він сам віддав дріт”, –  розповідає біолог.

У Межигір’ї біологу нещодавно довелося рятувати… качку Герасима.

“У мене була така ситуація в Межигір’ї з мускусною качкою – Герасимом. Він теж проковтнув якусь резинку від дитячої іграшки, яка звисала з клюва… Цей досвід тому важливий, що заробляється на крові працівників зоопарку і тварин. Треба такі випадки знати й аналізувати. Я це роблю не для фотографії, просто фіксую працю і досвід”.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539