Як “свободівець” Сиротюк “спалив” Федорука в Парижі

0

Офіційна делегація з числа представників Київської міськради та Київської адміністрації відвідала місто Париж. Про це на своїй сторінці у соцмережі facebook 5 листопада написав депутат Київської міськради від “Свободи” Юрій Сиротюк.

“Свободівець” зауважив, що члени офіційної делегації з Києва відвідали могилу Симона Петлюри на Монмартрі у Парижі.

Сиротюк також опублікував світлину учасників поїздки, які сфотографувалися біля могили видатного українця.

Окрім 12 делегатів з КМДА на знімку – Бучанський міський голова Анатолій Федорук, якого судять за розкрадання лісу в Бучі в особливо великих розмірах.

Про офіційну поїздку 1 листопада повідомили на офіційному сайті Київської міськради, де розмістили розпорядження виконкому Київради про направлення до м. Париж офіційної делегації з вичерпним переліком учасників та пояснювальну записку, в якій описали мету візиту.

До складу офіційної делегації увійшли 12 осіб, серед яких працівники Київської адміністрації, депутати різних фракцій, заступник та радник Київського голови Віталія Кличка, вчителька французької мови однієї з київських шкіл. Про участь у делегації Федорука з Бучі у пояснювальній записці не йдеться.

Примітно, що Офіційний сайт Бучанської ради також жодним словом не обмовився про поїздку мера міста до Франції. Так само жодної інформації про візит Федорука до іншої країни нема й на Офіційній сторінці Бучанської ради у соцмережі facebook та на сторінці Бучанського міського голови.

Мета візиту столичних гостей – вивчення французького досвіду щодо створення та діяльності столичних агломерацій на прикладі Метрополії Великого Парижу. Про це вони вже встигли поговорити з послом України у Франції Олегом Шамшуром.

Запланована сума витрат з бюджету на чотириденне перебування у Франції 11 делегатів – майже 750 тис. грн. Сергій Броневицький, за інформацією на сайті Київради, поїхав за кошти установи, в якій працює.

Як відомо, у травні цього року депутати Бучанської ради відхилили пропозиції Київради щодо створення Київської агломерації.

“Для того, щоб приймати закон про агломерацію, як, приміром, у Парижі або впроваджувати реформу децентралізації, як у європейських країнах, нам спочатку треба подолати корупцію на вищих щаблях влади та на місцях. Якщо дерибанщики, такі як Федорук, будуть і далі після всіх реформ залишатися при владі, сенсу від них не буде жодного. У травні Бчанська міська рада розглядала звернення Київської ради про створення агломерації. Питання тричі ставилося на голосування, але не набрало необхідної кількості голосів”, – розповідає депутат Бучанської ради від “Свободи” Іван Окоєв.

“Ми прекрасно розуміємо, навіщо цей закон потрібен зараз Кличку та в першу чергу Київським забудовникам – він дасть можливість видавати містобудівні умови, враховуючи той ресурс, який є в передмісті. А що від цього отримає передмістя – невідомо”, – зауважує Окоєв.

Через кілька годин після оприлюднення новини на сайті “Громади Приірпіння” про перебування Федорука в Парижі, його прес-секретарка оприлюднила інформацію про те, що Бучанського очільника до Франції запросив заступник Володимира Кличка Микола Поворозник, який мешкає у сусідньому Гостомелі.

Хто саме фінансував вакації Федорука, у прес-службі Бучанської ради не поточнили.

Згодом інпормація про парижську відпустку мера Бучі з’явилася й на офіційному сайті Бучанської ради.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539