Нардеп Третьяков запрошує дітей на виставу під підпис батьків у щоденнику

0

Мажоритарник та кнопкодав депутат від БПП “Солідарність” Олександр Третьяков разом із головою Святошинської райдержадміністрації Володимиром Каретком роздавали запрошення на вистави до Нового року учням молодшої школи району, повідомляє РУХ ЧЕСНО.

Це округ Третьякова, від якого він обирався до парламенту.

Батьки гімназії “Академія” нарікають, що попри те, що в них зафіксовані випадки кору – мають іти на ялинку до політика. Подарунки дітям підвезли на спецтранспорті для інвалідів.

Це вже не перший рік, коли депутат організовує подібні святкування для малечі.

Учора зі школи донька принесла запрошення на новорічну виставу у “Бінго” від народного депутата. Вчителька кожному у щоденник написала, щоб розписалися про отримання запрошення і усно попросила всіх, хто не піде, повернути запрошення їй”, – говорить мама Ірина, донька якої навчається в 304 школі Святошинського району.

Нам також пропонували піти на виставу, але запрошення не давали, записували усіх охочих. Але дивно, бо в початковій школі оголосили про карантин кору та скарлатини, і директорка дуже зла була, що адміністрація вимагає привести дітей”, – коментує батько першачка, який навчається в гімназії “Академія”.

Депутат твердить, що організовує заходи нібито коштом благодійного фонду, але інформацію про витрачені кошти не дає.

Громадський рух ЧЕСНО намагався зв’язатися із керівницею Благодійного фонду та депутаткою Київради Вікторією Мухою, але вона відповіла, що не може говорити.

Якщо Третьяков взявся за школи то його помічниця Вікторія Муха – за садки:

Тому наразі так і не відомо, за який кошт закуповуються подарунки для дітей, хто оплачує оренду приміщення та гонорар артистам, та яка загальна вартість цього дійства.

Політики часто порушують Закон України “Про освіту”, використовуючи дітей для свого піару. Громадський рух ЧЕСНО традиційно моніторить, як вони поводяться на свята.

Також ЧЕСНО направив запит до Святошинської райдержадміністрації про фінансування організованих свят, так як у запрошенні вони фігурують як співорганізатори, але наразі відповіді так і не було.

У повідомленні на сайті “КиевVласть”, яка може мати замовний характер, йдеться про те, що 20 000 дітей відвідають святкові заходи саме завдяки Третьякову та місцевій РДА.

 

Для того, щоб Третьяков переміг на виборах до парламенту 2014 року, йому вистачило дещо менше 40 000 голосів. Відповідно, якщо піар-благодійність розрахована на 20 000 дітей і кожна дитина має двох батьків, то фактично щонайменше 40 000 виборців отримають позитивну інформацію про майбутнього кандидата. Окрім батьків, є ще бабусі, дідусі, сусіди.

На цих заходах піариться і голова Святошинської РДА Володимир Каретко, який неуспішно балотувався до Київради 2015 року. З огляду на те, що 2020 року будуть чергові вибори до Київради – для Каретка це теж можливість контактувати з потенційними виборцями.

Заразом ці ж самі заходи спрацюють і на президентські вибори, які будуть у березні 2019 року.

Примітно ще й те, що подарунки привезли на транспорті для інвалідів від соціального захисту населення.

Нагадаємо, депутати Ірпінської ради жбурляли в дітей подарунками. Батьки раділи з того, що дітям дісталося бодай щось на свята. У Києві дітей для передвиборчого піару в День святого Миколая використали депутати від “Батьківщини”  Ольга ВеремеєнкоДенис МоскальВаган ТовмасянІгор ГалайчукГанна Свириденко. Так само вчинили представники фракції “Єдність” – Костянтин Яловий та Олександр Бродський, а у БПП – Наталія Маслова.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539