Українка без мера понад рік – терор тітушок і бездіяльність парламенту

0

Народні депутати закликають спікера парламенту Андрія Парубія винести на рогляд народних депутатів постанову про призначення виборів в місті Українка. Про це повідомив у себе на сторінці ароднйи депутат Віктор Романюк (Народний фронт), який оприлюднив текст звернення та підписи народних депутатів.

“Місто відверто втомилось від схематозу, сепарів, тітушні, самозванців і просто невизначеності”, – зазначає Романюк.

Міський голова Українки екс-регіонал Павло Козирєв склав повноваження, оскільки перейти на іншу роботу
21 вересня 2017 року. Його призначили керівником Білоцерківського відділення  ГУ ДФС.

За законом, парламент мав би призначити вибори, аби мешканці Українки обрали собі міського голову. Така постанова в паралменті дійсно була зареєстрована наприкінці 2017 року і вибори мали б відбутися ще рік тому – в березні 2018, але постанову не відголосували.

“В.о. міського голови міста Українка, Проценко Катерина Василівна направила до Комітету Верховної Ради України з питань державною будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування листа, у якому звернулась з проханням відкласти розгляд проекту постанови №7455 про призначення позачергових виборів Українського міського голови у зв`язку з початком процедури утворення Української ОТГ.”

Закон України “Про місцеві вибори” не передбачено такої підстави відтермінування виборів міського голови як початок процедури утворення об’єднаної територіальної громади.

“У зв`язку з чим звернення тогочасного в.о. міського голови міста Українка Катерини Василівни Проценко до Комітету щодо відтермінування виборів міського голови суперечить вимогам Закону”, – наголошують народні депутати.

Наприкінці року в.о. голови Проценко подала у відставку, згодом рада звільнила всіх заступників та керуючу спрравами теж на підставі їхніх заяв. Новим секретарем ради і відповідно в.о. голови стала депутатка Тетяна Кучер.

Активісти звинувачують її та представників “Самопомочі” в тому, що сесії відбуваються з порушеннями і на них присутні тітушки.

Місто Українка не єдине, яке потерпає без виборів від свавілля тітушок за відсутності обраного громадою селищного голови.

Аналогічна ситуація в місті Ірпінь, де мер Володимир Карплюк, як і екс-голова Українки, склав повноваження влітку 2018 року року, але Верховна Рада і досі не призначила виборів.

20 грудня через день після проведення скандальної сесії в Ірпені щодо прийняття генплану, де тітушки з лайкою тіснили місцевих мешканців, а тим часом депутати місцевої ради під головуванням секретаря ради Анастасії Попсуй протягнули генплан, проти якого виступала громада, 17 нардепів зареєстрували дві постанови. Одна про вибори мера Ірпеня, інша – про дострокові вибори Ірпінської міської ради. Однак вони досі не розглянуті.

Парламент ігнорує питання місцевого самоврядування й не призначає вибори в також в Боровій (Київщина), де мер добровільно пішов у відставку 2016 року, а депутати не можуть розподілити владу і населений пункт фактично рік прожив без бюджету на 2018 рік.

У Коцюбинському через те, що центральна влада не врегулювала належним чином законодавче поле, 5 разів з реєстру прибирали законно обрану грмоадою голову і замість неї ставили по черзі трьох самопроголошених голів-депутатів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539