Мер Крюківщини тисне адмінресурсом на прокуратуру після підозри

0


Прокуратуру Київської області пікетував селищний голова Крюківщини Андрій Кріпак. Місцеві трердять, що до правоохоронних органів звезли адмінресурс. Це відбулося після того, як прокурор Київської області вручив підозру селищному голові.

“Незважаючи на судову заборону сільській раді здійснювати розробку та затвердження детальних планів села… затверджено детальний план території кварталу багатоквартирної житлової забудови на земельних ділянках площею 5,0 га в межах населеного пункту.
Крім того, рішенням сільської ради затверджено детальний план території житлової та громадської забудови на земельних ділянках в межах села загальною площею 2 га. “, – йдеться в повідомленні прокуратури.

8 лютого під Генпрокуратурою провели пікет на підтримку обвинуваченого голови села Андрія Кріпака. Мітингувальники вимагали зняти з нього обвинувачення, щоб селяни отримали обіцяне кладовище, але про те, що кілька гектарів землі віддаються цим детальним планом під забудову – не згадували. (Відео акції)


Користувачі соцмереж стверджують, що на акцію звезли адмінресурс, зокрема освітян. Примітно, що в руках в них був довгий плакат, який самі мешканці не могли б виготовити без залучення додаткових коштів. Зокрема можна побачити ось такі дискусії на сторінці “Рідна Крюківщина”

Зокрема було оприлюднено повідомлення, яке розсилалось освітянам напередодні акції

Окрім освятн місцеві мешканці помітили працівників апарату ради та комунальних підприємств.

Прокурором було подано клопотання, аби сільського голову Андрія Кріпака взяли під арешт, втім, згодом він попросив зміни запобіжного заходу – явки за першим викликом в поліцію та прокуратуру. Суд таке клопотання задовільнив.

Нагадаємо, що політики традиційно після підозр прокуратури приводять під стіни ГПУ мітинг із залученням адмінресурсу. Так після підозр, які вручили екс-меру Ірпеня Володимиру Карплюку він разом з адмінресурсом пікетував правоохоронців і активісти зафіксували, що за участь у мітингу платили гроші – менше 2,5 доларів.

Також депутати Ірпінської ради, назвавшись активістами, влаштували під прокуратурою області танці і прикували себе до турнікетів кайданками. Політик пообіцяв жити в наметі під прокуратурою, але поїхав через кілька годин після початку акції.

Фото на кавер взято зі сторінки facebook Андрія Кріпака

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539