Місяць після звіту самопроголошеного: як занедбали Коцюбинське?

0

Наприкінці січня третій самопроголошений голова Сергій Даніш вирішив звітувати у Будинку культури. Про це він оголосив одразу після того, як Ольга Матюшина селищна голова, яку обрала громада, оприлюднила звіт про рік своєї роботи.

На звіт те, що влаштував Даніш в Будинку культури не тягнуло аж ніяк. Окупаційний самопроголошений “голова” селища Коцюбинське влаштував шоу для камери “Карплюк ТБ” (ITV). У залі сиділи депутати Нових облич, їхні родичі та соратники. Камера намагалася не знімати поблизу Даніша депутатку Олександру Куцан, яка влаштувала пікет і стояла з плакатами.

Перше, що хотів випарвдати Сергій Даніш – це виведення 8,1 млн на ТОВ “Мастер-Енерго”. Лунало питання, чи знає він, що є рішення Верховного Суду  України, що цілісний майновий комплекс – котельні – власність громади. Кандидат юридичних наук відповів публічно, що про таке рішення не знає і ніколи його не бачив. От так нас обікрали шахраї. 

Для того, щоб продовжити лінію виправдання пізніше “Карплюк ТБ” показав цілий сюжет на тему, чому вивекли 8,1 млн.

Лютий 2019 року – найтепліший в історії за 139 років. Чому ж такі платіжки?

У ЗМІ повідомили про те, що практично цей місяць лютий за своєю середньомісячною температурою – найтепліший за 139 років. Постає закономірне питання: чого такі великі суми приходять в платіжках? Нагадаю всім, що за ініціативи Ольги Матюшиної був придбаний пелетний котел, який мав би опалювати Меблеву і Лісову.

Результат пошуку зображень за запитом "Пелетний котел Матюшина"

Тобто тоді, коли нам не дали ліміти на газ вчасно – його можна спокійно запускати, поки ведуться перемовини за ліміти. Коли температура із знаком + на вулиці – пелетний котел може прогрівати оселі. І це більш економно, ніж газ. Тобто навіть коли є ліміти – ми можемо заощаджувати і опалювати на пелетах. Але Даніш і словом не обмовився про те, як здешевлять опалення за наявності пелетних котлів. Просто пояснив, чому вивели гроші – не мало не багато – майже 50 % річного бюджету.

Депутати другий (!!!) рік блокують підключення котла. Навіщо? Щоб мати такий важіль як виморожування людей, коли це вигідно політично.

Більше того, Даніш сказав, що добровільно сплатив 6 мільйонів боргів ТОВ “Мастер-Енерго” і наголосив, що планує позиватися по цій справі. Але я не бачив, щоб по цій справі йшов рух. Бачив лише, як юрист самопроголошеного Сергія Даніша активно зливав експертизу у справі по неробочій каналізації на Бакала, по якій вивели з бюджету понад 4 млн грн.

Таким чином на сьогодні Даніш з поплічниками вкрали в селища майже 18 мільйонів гривень. Це не мало не багато – майже річний бюджет.

При цьому ми не створили нове комунальне підприємтсво, як пропонувала неодноразово Матюшина і не закупили спецтехніку для очищення доріг. Всі побачили, що чистити старою спецтехнікою якісно провулки й двори не може ніхто. Через нечищені дороги відбуваються ДТП.

Та й сміття не вивезе старий сміттєвоз. Коцюбинці про невивезене сміття пишуть регулярно. Пробелма не вирішена й досі. А Даніш вже 4 місяці як захопив владу й отримав повнй доступ до бюджету. 

Як Даніш присвоїв собі облаштування переходу через колії

Запланований укрзалізницею новий облаштований перехід через колії в селищі, самопроголошений Даніш безсоромно відніс до власних здобутків, на підтвердження чого демонстрував лист звернення до УЗ за власним підписом, проте приховав той факт, що насправді цим питанням займались небайдужі мешканці селища які жодного відношення не мають до Даніша і його спільників.

Пізніше саме одна з цих осіб оприлюднила лист звернення за власним підписом до УЗ з цого приводу а також відповідь УЗ адресовану їй на цей лист і датовані ці документи набагато раніше ніж пан Даніш написав свого жалюгідного листа до УЗ.

Пам’ятаєте написи в кінці лютого: “Оля, де дороги?

Я пригадую, як в 2016 році, коли депутатська більшість блокувала будь-які голосування, по всьому селищу з’явилися написи: “Оля, де дороги”.

Так от час запитати Даніша: як же тепер ми зробимо капремонт доріг, якщо “Нові обличчя” вимили з бюджету всі гроші? Де ж тепер Нові обличчя будуть брати фотозону для чергової фото?

Доходить до того, що люди пропонують закидати ями самі. І це при тому, що у нас є гроші – наші податки. Але віддати їх ТОВ “Мастер-Енерго” було вжаливіше.

Люди вже глузують з того, що в селищі капремонт – це засипання ям камінням.

Фактично цей «звіт» насправді був нічим іншим як виправдовуванням виведення з бюджету селища мільйонних сум без жодної користі для громади, наріканням на «папередніків», та присвоюванням чужих заслуг. Вже пройшло понаж 100 днів захопленої влади. Ні спецтехніки, ні оптимізації опалення, ні жодних дієвих заходів депутатська більшість при тому, що дорвалася в незаконний спосіб до бюджету не продемонструвала. І це при тому, що Даніш не може зараз поскаржитися на те, що хтось блокує його роботу.

Борди про Матюшину висять незмінно. Навіть наприкінці лютого.

Один з небагатьох пересічних мешканців, що прийшли на цей захід – звіт самопроголошеного голови –  задав пану Данішу питання, чи звертався він до ВРУ з приводу призначення дострокових виборів якщо селищного голову відсторонили у законний спосіб. На що пан Даніш відповів, що звертався, але приховав, що отримав відмову від ВРУ, тобто ВРУ не вважає легітимним окупаційну владу селища. Більше того, вже є рішення суду, згідно з яким Єременко ніколи не був секретарем. Рішення вступило в силу. 

Звідси слідує, що і Даніш не міг бути обраний у законний спосіб секретарем ради, бо Матюшина не припиняла виконання своїх повноважень – її з посади ніхто не усував. Наступне судове засідання відбудеться 20 березня. Це буде перше засідання по суті у справі по перевороту. Попри те, що “Нові обличчя” всіляко затягували час – слухатимуть по суті.

Тим часом тривають суди за ліс, де самопроголошену Коцюбинську раду залучають забудовники. Ольга Матюшина ходить в суди й спілкується з прокурором та представниками Кабміну, які захищають ліс і повертають ділянки в державну власність.

Але всі вже змогли відчути негативні наслідки перевороту. Ми втратили те, що три роки Матюшина заощаджувала і не давала незаконно виводити – наші гроші. А це значить, що Коцюбинське знову опинилося з роздерибаненими коштами, за які можна було купити спцтехніку, запустити свій автопарк і посунути з ринку перевізників і контролювати ціни на автобус, поремонтувати дороги, зробити дитячі майданчики.

А зараз дізналися про те, що медзаклад, який був розташований на території приміщення колишнього дитсадка “Білочка”, закривають. От це все, що треба знати за 4 місяці роботи самопроголошеного голови.

Автор: Юрій Устіновський, мешканець селища Коцюбнське

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539