Приірпіння: Порошенко довірився людині команди Карплюка та Хорольському

0
У Київській області кандидат у Президенти Петро Порошенко обрав довіреними особами екс-Генпрокурора Ярему, екс-помічника нардепа Столара – депутата Київської облради Георгія Цагареішвілі та екс-радника депутата Ірпінської міськради від “Нових облич”. На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів у Президенти в Київській області. Людина команди Карплюка: помічник екс-заступника голови ОДА Денисенка У Вишгороді, Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському, Поліському районах (округ №96) Порошенко довірився Віталію Чернілевському. Чернілевський – юрист, адвокат, керівник і засновник приблизно десяти адвокатських компаній та громадських організацій, зареєстрованих у Житомирі, Ірпені та Бучі. Він пов’язаний з депутатом Ірпінської міськради від “Нових облич” Юрієм Денисенком, який до 2018 року був заступником екс-голови Київської ОДА Олександра Горгана. Саме Чернілевський був радником Денисенка під час його перебування на посаді заступника очільника КОДА. До того, як піти працювати до КОДА, Денисенко був секретарем Ірпінської міської ради. На цю посаду його запропонував екс-мер Ірпеня, фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Карплюк. Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО писав про те, що Київський осередок “БПП” співпрацює на президентських виборах з Карплюком. Політик сам залишив посаду міського голови й заявив, що планує балотуватися в нардепи на 95-му окрузі, до якого входять Києво-Святошинський район та Приірпіння.

Чому довірена особа – юрист акредитувався журналістом Місто Ірпінь, Приірпіння та частину Києво-Святошинського району (округ №95) Порошенко довірив адвокату Романові Хорольському.

Журналісти вирішили поцікавитись у нього про його обов’язки на окрузі.

“Усю інформацію такого роду я надаватиму через офіційні канали зв’язку. Таку інформ запитуйте в штабі”, – сказав Хорольський.

На запитання, що ж робить Хорольський як довірена особа, він відповів так:

“Усе те, що передбачено законом про вибори: агітація, подача документів і так далі”.

Хорольський також зазначений на сайті ЦВК як акредитований представник газети “Правова столиця”.

“Тому що я представник ЗМІ в тому числі. Не розумію, для чого ви цікавитеся. Я маю акредитацію, щоб перебувати на засіданні ЦВК як журналіст”, – розповідає Хорольський.

На запитання журналістів Руху ЧЕСНО, чи писатиме він щось про вибори, відповів:

“У тому числі. Я ж зареєстрований”.

Постає питання, чи може довірена особа кандидата Порошенка писати незаангажований матеріал як журналіст.

Нагадаємо, що на Київщині неодноразово під час виборів використовували “тітушок”, яким видавали журналістські посвідчення.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко. А також довірених осіб на Київщині таких кандидатів: Анатолія Гриценка, Юрія Бойка, Ігоря Смешка. Окрім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність. Фото: REUTERS#київщина#президентські вибори#політична реклама,#Київ#агітація#Порошенко#вибори

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539