На ДВК в Коцюбинському знайшли в урні 4 скріплених бюлетені і 10 відкріпних талонів

0

У селищі Коцюбинському під Києвом члени ДВК станом на 1 квітня 19:50 знаходяться на дільниці разом з бюлетенями. Вночі на дільниці виявили, що в одній урні для голосування були 10 відкріпних талонів з прізвищами виборців, до 4 з них були прикріплені бюлетені.

Одна з членів ДВК видала це все на руки одному виборцю. Він проголосував на двох бюлетенях, а два бюлетені залишилися порожніми. Як вдалося “Громаді Приірпіння”, на дільниці спершу намагалися приховати порушення і як варіант пропонувалося роз’єднати талони від бюлетенів і таким чином вирішити ситуацію.

“Як нам пояснили на дільниці, була  пропозиція відкріпити один бюлетень і кинути його в проголосовані, другий від’єднати і кинути в недійсні. Два залишити як невикористані – чисті. При цьому не хотіли фіксувати порушення. Цей інцидент траписвіся на тому самому столі, де в день голосування мешканцю селища Владиславу Журавлю видали 2-й бюлетень для голосування, про що він одразу повідомив і написав заявую. Більше того, Ви ж розумієте, що порушена таємниця голосування, бо та людина, якій видали бюлетені з відкріпними талонами, вона розписалася на відкріпномуталоні і як проголосував виборець можна дуже легко встановити”, – розповідає журналістка Ірина Латиш.

Також стало відомо від однієї з сленів ДВК, що вночі бюлетені вивозилися до ОВК, але їх не прийняли, бо вони були в черзі майже соті. Голова ДВК Ірина Горобенко, яка виїхала з ДВК разом з Лесею Єльниковою, набрала членів комісії і попросила зустріти машину з бюлетенями на дорозі. Сама ж не повренулая на дільницю і забрала з собою печатку і резервні пломби, якими пломбуються мішки з бюлетенями.

“Далі конфлікт загострився, коли вони повернулися зранку на дільницю. Проти того, щоб приховати порушення виступала член ДВК Ніна Чижевська. Коли Єльникова, з слів очевидців, побачила, що Чижевська може її знімати на відео, тоді вона напала на Чижевську. Зверталися до медиків. Далі Єльникова після цього привселюдно просила вибачення в Чижевської. Поліція фіксувала порушення і скарги. Зараз члени ДВК на Лісовій склали акт про те, що в одній зі скриньок для голосування були знайдені чотири бюлетені з 10 корінцями”, – каже Латиш.

Примітно, що журналістці спершу не дозволяли перебувати на дільниці, але згодом її таки зареєстрували.

Нагадаємо, саме на цій дільниці мешканцю селища видали другий бюлетень для голосування, хоча він вже проголосував.

Редакція Громади Приірпіння продовжує стежити за подіями в Коцюбинському.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539