Відгули та мандрівки Попсуй: хто насправді керував Ірпенем останні півроку?

0

В.о. міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька)  протягом останніх півроку була відсутня на робочому місці 36 днів. Відрядження за кордон та по Україні, відгули за власний рахунок, лікарняні та відпустки – усе це щомісяця оформляла собі очільниця міста, залишаючи “господарство” на заступників.

Тобто її слова на 66 сесії  про те, що вона “живе” в міськраді, не відповідають дійсності. Навпаки: при першій же нагоді Анастасія Попсуй полишає не просто роботу, а й Ірпінь, щоб здійснити чергову мандрівку за межі області, так і України.

Наявні в  “Громади Приірпіння” документи свідчать: замість 6 місяців Попсуй відпрацювала в інтересах міста лише 5, хоча на заробітну плату отримувала регулярно, а в грудні, коли зі скандалом відбулося голосування за так званий новий генплан Ірпеня, явно виписала собі преміальні.

Ми вирішили дослідити, хто саме керував Ірпенем і які справи відволікали керманичку від основно роботи, і от що з’ясували через сервіс “Доступ до правди”.

Листопад: місяць відряджень

Листопад для Анастасії Попсуй став місяцем відряджень. Їх було аж три – Брюсель, Вінниця і Страсбург. Відтак з 22 робочих днів, відповідно до наявних документів, в.о.міського голови перебувала за межами Ірпеня половину робочого часу.

Весь цей час проблеми Ірпеня вирішував перший заступник – Олександр Маркушин, хоча зарплату пані Попсуй отримала в повному обсязі: виплати  з бюджету становили 35 тисяч 549 гривень і 12 копійок.

Грудень: перша відпустка

Грудень став п’ятим місяцем на посаді для в.о. міського голови і першим, коли Анастасія Попсуй скористалася відпусткою зі збереженням зарплати, в яку пішла одразу після католицького Різдва – 26 грудня, знову залишивши місто Маркушину. Перед цим він уже заміняв її на посаді 10 грудня – на 1 день відгулу без збереження зарплати.  До слова, нині “Нові обличчя” саме Маркушина розглядають як основного кандидата в мери, адже фігурант антикорупційних розслідувань Карплюк розраховує “заховатися” у Верховній Раді.

Першому заступнику міського голови вже почали робити передвиборчу кампанію в Ірпені: люди Каплюка створили під це спеціальну промогазету “Знаю”.

Маркушин - той, що знає “про воду все”

Ще один відгул у грудні Настя брала 6 грудня, але тоді замість неї працювала заступниця Марія Попруга.

Попри те, що з 20 робочих днів Анастасія відпочивала аж 6, її зарплата виявилася підвищеною – аж 45 тисяч 801 гривня та 60 копійок. Цікаво, що саме в грудні, після голосування 19 числа, пані Попсуй публічно скаржилася на погане самопочуття, проте лікарняним воно аж ніяк не підтверджено. Нагадаємо, тоді на сесії за кілька секунд вирішили долю генплану Ірпеня, а тітушки виштовхували представників громади із сесійної зали з брутальною лайкою. Згодом виявилося, що новий генплан є не тільки незаконним, а й реально небезпечним для мешканців міста.

Січень: Новий рік без Попсуй

Отже новий Рік Ірпінь зустрів без очильниці, яка мандрувала Європою і повернулася аж перед Різдвом, а відтак вийшла на роботу аж 8 січня. Тож і свята в місті, як ми пам’ятаємо, пройшли досить скромно, по суті без участі влади. Відпустка жодним чином не позначилася на заробітках Анастасії – їй виплачено 37 тисяч 499 гривень і 78 копійок.

У цей документ за підписом Маркушина, вкралася помилка. Відповідно до розпорядження від 29 січня, вже 31-го числа Анастасія полетіла в нову мандрівку. А відтак у січні вона пропустила 4 робочі дні з 22.

Лютий: друга поспіль відпустка

З Тель-Авіва засмагла Попсуй повернулася 4 лютого, і цієї  5-денної мандрівки їй вистачило, щоб сумлінно відпрацювати на посаді майже до березневих свят без відгулів та лікарняних.

Щоправда, лютнева зарплата виявилася дещо меншою за січневу – 34 тисячі 946 гривень і 80 копійок, адже відпускні, як відомо, нараховують наперед.

Березень: два лікарняні поспіль

У вівторок, 5 березня, Анастасія Попсуй прихворіла. Принаймні, відповідно до документів, вона брала лікарняний на два дні. Аналогічна дводенна хвороба повторилася після свят – у понеділок 11 березня та вівторок 12-го. Єдиний робочий день 7 березня, коли в Ірпені прогримів гучний скандал з агітацією БПП в стінах Ірпінської міської ради, Анастасії Попсуй теж не було на роботі – вона брала третю за цей рік відпустку.

Саме тому жінок-бюджетниць в Ірпені вітали тільки чоловіки, адже в.о.міського голови обидва лікарняні, свята та день відпустки, за нашими даними, провела у Німеччині в приватних справах.

Четверту відпустку – аж на 8 календарних днів, Попсуй взяла вже наприкінці місяця – 26 березня. З 20 робочих днів половину в.о.міського голови не працювала, проте її зарплата становила лиш дещо менше, ніж у лютому – 29 тисяч 857 гривень і 66 копійок. Замість неї містом керував той самий Олександр Маркушин.

Квітень: відпочинок у Шармі

Отож “місяць президентських виборів” Анастасія Попсуй зустріла у Шарм-ель-Шейху, саме туди, за нашими даними, вона чкурнула у відпустку, з якої повернулася на роботу в середу, 3 квітня.

Морського відпочинку в.о. міського голови вистачило на два неповні тижні роботи по графіку – без відгулів та лікарняних. А вже 19 квітня, напередодні другого туру виборів, Попсуй бере відпустку без збереження заробітної плати на один день. У ту п’ятницю містом керувала Лідія Михальченко.

Кінець квітня Анастасія Попсуй також зустрічала в теплих краях – в понеділок, 29 квітня, її бачили в літаку на Стамбул. Тут вона мала повне право не звітувати про поїздку перед громадою, адже полетіла за кордон у законний вихідний.

Заробітки Попсуй від її відпочинку, звісно ж, не постраждали, – у квітні з бюджету Ірпеня Насті нарахували 34 тисячі 361 грн та 21 копійку заробітної плати.

Як повідомляла “Громада Приірпіння”, за перші три місяці роботи на посаді в.о. міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй була відсутня на робочому місці 17 днів. Відповідно до офіційних документів, вона за бюджетні кошти злітала до США, а також була в ще одному відрядженні за кордоном та брала відгули за власний рахунок.

Нагадаємо, коли фігурант антикорупціних розслідувань Володимир Карплюк за перші кілька років роботи в раді провів сумарно близько півроку у відпустках. У цей час сесії вів тогочасний секретар ради Юрій Денисенко (“Нові обличчя”), якого згодом на цій посаді після відставки Карплюка замінила Попсуй.

У сусідній Бучі, як повідомляв рух ЧЕСНО, мер екс-регіонал Анатолій Федорук отримує стільки ж коштів, скільки мер міста-мільйонника Дніпра. У середньому 43 000 грн. Це дещо більше, ніж Попсуй. При цьому кількість населення, за яке відповідає Федорук і Попсуй в рази менше, ніж в Дніпрі та й бюджет міста Буча не порівняти з бюджетом Дніпра.

Авторка: Михайлина Скорик, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539