Київрада надасть землю СБУ під забудову?

0

У порядку денному засідання Київської міської ради є проект рішення про надання земельної ділянки площею 21,6 сотки для СБУ на Дарниці. Землю сбушники одержать від Київради “за мовчазною згодою”. Це означає, що служба звернулася до міськради з клопотанням, не отримала відповіді з відмовою та написала листа, що має право на розроблення документації за мовчазною згодою, пише Рух ЧЕСНО.

У пояснювальній записці до проекту рішення можна знайти цікаві суперечності.

Попри те, що в пояснювальній записці зазначено, ніби ця ділянка є вільною від капітальної забудови, на ній таки розміщено споруди.

За цією самою адресою розташоване й ДП “Спецбудуправління СБУ”.

Також у чинному Генплані ця ділянка належить до земель громадських будівель і споруд. Водночас у детальному плані території на ній дозволена багатоповерхова забудова.

СБУ планує звести там багатоповерхівки – ділянка розміщена на вулиці Здолбунівській неподалік Дніпра. Тендер виграла компанія-підрядник – ТОВ “Будівельне управління №39”.

Судячи з тендерної документації, будівництво має здійснюватися державним коштом: 28 мільйонів 870 тисяч гривень – на фінансування І черги об’єкта.

Із договору видно, що СБУ має намір звести 16-поверховий залізобетонний будинок.

Заплановано щонайменше 4 черги будівництва.

У сусідстві, на Дніпровській набережній, уже продають квартири в іншому житловому комплексі.

Нагадаємо, СБУ намагалася забудувати висотками ділянку колишньої військової частини впритул до НПП “Голосіївський” на вулиці Потєхіна. Будівництво позиціонували як забезпечення житлом ветеранів АТО та працівників СБУ. Проти цього будівництва виступили місцеві мешканці.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539