Клони Дубінського та шлейф Баласинович – округ#94

0

Двоє клонів Олександра Дубінського зареєструвались у ЦВК. Окрім них, є ще троє кандидатів – колишніх журналістів “1+1”. Двоє з них колись вели програму “Гроші”. Саме вони можуть відтягнути голоси в теперішнього ведучого програми “Гроші” Олександра Дубінського, який у Зе!команді. Ігор Кононенко, котрий 19 червня подав документи до ЦВК в 94-му окрузі, уникає прямої відповіді на запитання Руху ЧЕСНО щодо ситуації з клонами. Тим часом інформації про кандидата від “Слуги народу” на сайті ЦВК досі немає.

З початком виборчих перегонів ведучий програми “Гроші” Олександр Дубінський оголосив війну за 94-й округ кнопкодаву та фігуранту 21 антикорупційного розслідування Ігорю Кононенку, котрий на той час очолював обласний штаб БПП (нині “Європейська солідарність”).

Кононенко останній рік щедро “засівав” цей округ і піарився на державних субвенціях, коштах з обласного бюджету. Він вийшов з БПП після президентських виборів, пообіцявши дати дорогу молодим у списку партії.

Наразі немає інформації про те, що БПП на цьому окрузі планує конкурувати з потенційним самовисуванцем, колишнім партійцем Ігорем Кононенком. Хоча політик, будучи головою партосередку, запевняв, що БПП висуне кандидатів на кожному окрузі Київщини.

Примітно те, що на один округ виявили бажання кандидуватися троє колишніх журналістів каналу “1+1”, де зараз працює ведучим Дубінський, а саме Ярослав БугаковОлег Дейнека та Жан Новосельцев. Останні двоє – екс-ведучі телепередачі “Гроші”. Вони теж можуть відтягнути голоси в кандидата від “Слуги народу”, що може бути вигідним для Ігоря Кононенка.

Сам Дубінський, якого висунули на з’їзді партії, у тому, що на окрузі з’явилися його клони та колишні колеги, вбачає руку Кононенка.

Зазначимо, що на позачергових виборах до парламенту 2014 року Новосельцев балотувався за списком партії “Громадянський рух України” й навіть був другим номером. Але партія не подолала прохідний бар’єр, набравши менш ніж 1% голосів виборців.

Дейнека також намагався стати парламентарем та балотувався 2012 року на 187-му одномандатному окрузі (місто Хмельницький), але, як і колегаНовосельцев, до Ради так не потрапив, здобувши менш ніж 3% голосів.

У переліку кандидатів упадає в око й Максим Дубінський. Це однофамілець ведучого програми “Гроші”. Але він – “парашутист”, зареєстрований на Черкащині.

Як і техкандидати-клони з 37-го округу, Максим Дубінський іде як самовисуванець. Місцем його роботи зазначено ПП “Слуга народу”.

Технологія використання клонів потрібна для того, аби розпорошити голоси, які виборці можуть віддати за основного кандидата-конкурента. Під час президентських виборів народний депутат Юрій Тимошенко був технічним кандидатом, котрий мав відтягнути голоси в лідерки ВО “Батьківщина“. Рух ЧЕСНО виявив зв’язок техкандидата Тимошенка з БПП. На Дніпропетровщині, схоже, клонів так само створювали завдяки пов’язаному з БПП місцевому політику.

Над програмою клона Дубінського трохи попрацювали, але за основу взяли передвиборчу програму кандидатки на 211-му окрузі від Радикальної партії на позачергових виборах 2014 року Вікторії Янсон.

Олександр Дубінський звернувся до людей з проханням допомогти розшукати клона. У коментарях дописувачі повідомили, що буде ще й Вадим Дубінський.

І вже за кілька годин на сторінці ЦВК з’явилася інформація, що на 94-й округ справді подав документи Дубінський В.В. Їх ще має перевірити ЦВК, і тільки тоді оновиться сторінка офіційного сайту з кандидатами 94-го округу.

Наступного дня на офіційному сайті ЦВК опублікували інформацію щодо зареєстрованого Вадима Дубінського.

За дивним збігом обставин обоє техкандидатів Дубінських мешкають у місті Сміла Черкаської області, а місцем роботи зазначили ПП “Слуга народу”.

Ще одним із зареєстрованих кандидатів є Гліб Лірник, чинний депутат-прогульник Київської облради від БПП. 2014 року він балотувався на цьому ж 94-му окрузі від БПП, але програв Віктору Романюку з різницею 2% (близько 500 голосів).

Зауважимо, що його довіреною особою на згаданих виборах була Наталія Баласинович – 30-та у списку “Європейської солідарності” на виборах 2019 року.

Баласинович, будучи головою Васильківської райради, уславилася на всю країну своєю зухвалою поведінкою та нецензурною лайкою в бік поліцейських. 19 червня її виключили з партії та зі списку кандидатів.

Наступна кандидатка Агнеса Олкова-Михницька – чинна депутатка Обухівської міськради, яка 2015 року балотувалася від “Нашого краю” та була першим номером у списку.

За словами прес-секретаря Ігоря Кононенка, 19 червня нардеп подав документи до ЦВК як кандидат на 94-му окрузі.

Це підтвердив і сам Кононенко в публікації на своїй сторінці у Facebook.

На запитання Руху ЧЕСНО про те, кому, на його думку, вигідно реєструвати клонів Дубінського та розривати поле колегами з “1+1”, Кононенко прямої відповіді не дав.

Окрім того, колишній радикал, кнопкодав і фігурант антикорупційних розслідувань Ігор Мосійчук опублікував заяву, що йде до ЦВК подавати документи з гаслом “94 ТАК 94”.

Ми уважно стежимо за висуненням кандидатів і вже проаналізували першу десятку партії “Сила й честь” – туди пішли нардепи із “Самопомочі”, БПП і посадовці часів Януковича.

Також зробили огляд перших десяток списків “Слуги народу”, “Європейської солідарності”, “Батьківщини“, “Української стратегії Гройсмана” та “Голосу“. Політична партія “Голос” уже відкликала кількох своїх кандидатів з мажоритарних округів після перевірки їх на доброчесність.

Також Рух ЧЕСНО проаналізував перших зареєстрованих кандидатів на 93-му окрузі на Київщині, агітацію в Києво-Святошинському районі на 95-му окрузі, а також клонів 95-го округу.

Нагадаємо, 21 липня 2019 року мають відбутися позачергові вибори до Верховної Ради України. Громадський рух ЧЕСНО збирає інформацію про політичні партії та кандидатів у нардепи у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539