Гроші зі сміття: зібрали вторсировину і купили насос для будинку

0

Питання екології для мене дуже важливе. Так само для мене важливо, щоб наше комунальне підприємство УЖКГ “Біличі” заробяло на смітті й вибиралося з боргів.

Спершу я просила знайомих носити мені вторсировину – пластикові пляшки та картон і папір. Приносили Людмила Буток, Ірина Латиш, Любов Люшненко та Тетяна Ганзій. Все це я накопичувала у підвалі дому. Згодом до цього руху долучилися мої сусіди. І одного дня я поставила ємності на вході у під’їзді.

І от одного дня сміття виявилося достатньо для того, щоб викликати машину, яка в мене купила вторинну сировину.

Ми заробили 1 600 гривень. На смітті. Що я зробила на ці гроші? Я купила насос для будинку.

У нас були три насоси в нашому будинку. Їх вркали ті, хто мав доступ до підвалу. І ключі були в тому числі в УЖКГ “Біличі”. Так у нас один з мешканців та двірник УЖКГ “Біличі” колись крали на металобрухт драбину.

Крали насоси  з підвалу з фурнітурою. Вона коштує теж не дешево. Навіщо терба ці насоси? Ну для того, щоб коли дощ, ці насоси з підвалу відкачували грунтові води, коли піднімається рівень води.

Що сталося за той час, поки насоси були вкрадені? Ось це стіни будинку, якому всього лише 10 років і яке за наших комунальників дійшло до такого стану.

Ті, хто ніколи не ходить в підвал будинку і просто заходить у під’їзд, наслідки теж може побачити. Будинок сідає.

При чому сідає так, що наслідки навіть більш відчутні. У мене в вікні тріс склопакет. І далі тріс сусідній. Тобто на кілька міліметрів будинок сів за останній рік через те, що хтось покрав насоси.

Окрім того, я купила ще лед-ліхтар для Меблевої 11.

Мешканці цього будинку просили, щоб їм було світліше. Це теж могло зробити УЖКГ “Біличі”. І гроші є де брати – на смітті можна заробляти.

Я також здала старі поштові скриньки з Меблевой,11-а .

У них тепер нові. Вони раніше дуже просили нові скриньки. І вони з’явилися не перед виборами. І це була не гречка від депутата. Я чітко сказала мешканцям, що вони можуть самі собі зробити скриньки, навіть ящко не хочуть здавати гроші. Як? Просто приносити мені сторсировину.

І от настав той день, коли я її здала і встановила скриньки. Таким чином вони заробили собі на скриньки своїм сміттям.

Я довго просила комунальне підприємство організувати збір та вивіз вторсировини у слеищі Коцюбинське. Втомилася повторювати, що сміття – це гроші і громада має заробляти. Дуже довго у нашому селищі на смітті заробляла Наталія Семко – екс-депутатка облради з Партії регіонів, яка потім стала заступницею міського голови Ірпеня Володимира Карплюка у міськраді. Тобто як і колишні регіонали, партійці Карплюка з “Нових облич” робили все, щоб сприяти розвитку її бізнесу і тому, щоб УЖКГ “Біличі” йшло в мінус.

Звісно, коли депутатська більшість саботувала голосування в Коцюбинській раді і не голосувала за розподіл бюждетних коштів – ми не могли купити сміттєві баки для вторсировини, щоб потім її здавати. Але після перевороту влади в селищі, коли у нас раду захопив третій самопроголошений голова Сергій Даніш, на УЖКГ “Біличі” вивели десь 17 млн грн. Розуміні люди витрачають гроші туди, на чому можна заробити. Але ця логіка діє, як правило, лише тоді, коли мова йде про власні кошити. Бюджетні кошти наші чиновники звикли розподіляти так, щоб вони кудись виводилися і більше не поверталися. Так сталося і цього разу – десь половину річного бюджету вивели на ТОВ “Мастер-Енерго”, яке кілька років виморожувало нас за змовою з Ірпенем.

Дійсно, навіщо купувати баки, якщо можна дати заробляти соратниці Наталії Семко? Навіщо купувати баки, якщо гроші треба вивести на ТОВ “Мастер-Енерго”?

А мешканцям залишиться пити смердючу воду з фекаліями, мити в ній посуд та купати своїх дітей.

Я ж продовжую сортувати пластик та папір. І скоро на Меблевій буде другий насос. Наголошую, що у нас стоять камери. Тільки спробуйте ще раз у нас красти наше майно.

Авторка: Олександра Куцан – голова комісії ЖКГ Коцюбинської селищної ради

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539