Діяльність Карплюка і Маркушина не дала життя іншій людині

0

Володимир Карплюк і Маркушин Олександр – це двоє людей, діяльність яких просто не дала життя іншій людині. І це все відбувалось нещодавно, неподалік від Києва, в місті Ірпінь.

Вищезгадані люди заслуговують «визнання». Не стільки тому що наш Клієнт втратив роботу, але тому що вона втратила дитину. І за це має бути відповідальність. Чи є склад кримінального правопорушення в діях Карплюка В. та Маркушина О. – незабаром встановить слідство.

Але щодо порушень при звільненні – це надто очевидно, що вони є. Дивіться самі.

Є Angelika Makeeva. Вона Чемпіонка Європи і світу з тхеквондо, глава Федерації єдиноборств ММА.

12 березня 2016 року між Макеєвою Анжелою та Ірпінською міською радою укладено Контракт на управління Комунальним закладом “Центральний міський стадіон” в Ірпіні. Його дію було продовжено до 12 березня 2019 року.

Згідно умов Контракту, якщо після закінчення строку його дії трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не вимагає їх припинення, дія контракту вважається продовженою на строк, на який його була укладено.

Окрім того на момент березня 2019 року Анжеліка була вагітна (була на третьому місяці вагітності).

Пан Маркушин О. вирішив це не помічати, оскільки стояла задача вмовити Анжеліку агітувати за відповідну партію. Вона відмовилась це робити.

Її звільнили із займаної посади у зв’язку із закінчення строку контракту 11 березня 2019 року.

Згідно норм чинного законодавства, якщо після закінчення строку трудового договору трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк.

Також законодавство каже, що звільнення вагітних жінок з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається. Обов’язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінченнястрокового трудового договору.

Та Анжеліку просто звільнили. Через нервування вона втратила дитину. Майже черещ три місяці після звільнення…

Вибору пройдуть. Але відповіадльність за свої дії залишиться. Дуже в це вірю.

Автор: Масі Наєм, адвокат (з посту в Fb)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539