Чудеса на віражах: як Федорук з-під БПП встрибнув у Зе!лене

0

Народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк від партії “Слуга народу” на День Незадежності висадила в бучанському парку дерева разом з підсудним мером Бучі Анатолієм Федоруком. Його  судять за знащення лісу в Бучі у особливо великих розмірах.

На своїй сторінці у соцмережі facebook Василевська-Смаглюк написала, що екс-регіонал Федорук пообіцяв їй більше не рубати дерева в Бучі, а висаджувати нові. Чи може бути журналістка загальнонаціонального телеканалу такою наївною?

“З цієї хвилини в Бучі дерева більше рубати не будуть, тільки висаджувати. Так пообіцяв мер Анатолій Федорук
Наша команда долучилась до чудової ініціативи Бучанськоі міськради в парку “Родинний”, – пише депутатка.

Користувачі соцмережі відзначили, що Федорук знову “перевзувся”, змінивши політичний вектор.

Як відомо, він управляє містом вже біля 20 років і знаходив спільну мову з різними правлячими політичними силами. Федорук був членом Партії регіонів, яку він підтримував ще на початку подій на Майдані й не поспішав виходити з неї після силового розгону студентів.

Під час євромайдану Федорук роздавав у Бучі календарики, в яких просив підтримати Партію регіонів.

Картинки по запросу Федорук, Партія регіонів, підтримує партію регіонів

Бучанці в коментарях під постом про висадку дерев обурюються діям влади.

“Проглядається намагання підсудного Федорука в своїй традиції отримати та заручитися підтримкою своєї злочинної діяльності серед політиків та керівних політичних партій. Адже, як відомо, багато чого в нашій країні залежить від політичної волі. Стосовно обіцянок Федорука, що він більше не буде рубати дерева – це все брехня, – як рубав, так і рубає, як підписував злочинні рішення, завдяки яким десятки гектарів лісу йдуть під сокиру, так і підписує. Зокрема, на минулій сесії Бучанської ради вчергове було виділено біля гектара землі в лісі, яким, згідно Постанови Верховного Суду, Бучанська рада не має права розпоряджатися”, – розповідає громадський діяч Віктор Бархоленко.

“З цього приводу я звернувся до Генеральної прокуратури з прохання вжити відповідних заходів реагування на збереження власності держави – лісу – від дерибану та знищення. Хочу сказати, прокуратура відреагувала оперативно й одразу відкрила кримінальне провадження.  Буквально через два тижні після його відкриття Федорук знову самоправно підписує злочинні рішення з дерибану земель держлісфонду. Тому, я хотів би зауважити, що як вовка ніхто не зможе змусити їсти траву та бур’ян, так і Федорука ніхто не зможе зупинитися нищити ліс у Бучі, це вже така порода. Єдина надія на посадку, але не дерев”, – додає Бархоленко.

Нагадаємо, кілька років тому, народна депутатка від БПП Ольга Червакова засудила свого однопартійся Лева Парцхаладзе (депутат облради від БПП) та тодішню голову Київської облради Ганну Старікову (“Батьківщина”) за публічну підтримку Федорука під час висадки дерев у бучанському парку.

“Ви можете собі уявити, щоб, наприклад, американські копи допомогали серійному вбивці народити кількох немовлят замість тих десятків людей, яких цей злодій вбив? Ні? Або щоб оперативники СБУ майстрували вибухівку разом з ватажком терористичної організації, аби використати її в мирних цілях? Це фото – фонтан абсурда. Мер Бучі Анатолій Федорук, людина, яка розпаювала, роздала в приватні руки і вирізала СОТНІ гектарів лісу, садить на толоці в міському парку кількадесят молоденьких деревець. Поруч нього – заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе та голова Київської облради Ганна Старикова”, – пише Червакова у своєму блозі.

“Всі вони – пристойні високопоставлені особи, поява яких в тому чи іншому місці означає більше, ніж просто присутність. Вона означає підтримку. Отже, позуючи в однакових рукавичках навколо ями, ці особи не могли не усвідомлювати, що створюють піар-тло для бучанського очільника, і стають на бік Федорука в конфліктах з громадою”, – додоє Червакова.

Як відомо, прокуратура підозрює їх в перевищенні службових повноважень при розпорядженні землями державного лісового фонду та знищення сотень гектарів бучансього лісу, внаслідок чого державі заподіяні збитки в особливо великих розмірах. За висновками експертизи сума збитків лише по 80 га бучанського лісу становить майже 400 млн грн.

Розгляд справи в Ірпінському суді вже триває понад рік й переноситься через хвороби підсудних або відсутність адвокатів.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539