Суд наклав арешт на землю, де команда Карплюка зводить 72 висотки

0

Київський апеляційний суд наклав арешт на ділянку в Ірпеня площею майже 30 га. Про це стало відомо з ухвали суду, яку винесли 4 листопада. На цій землі поблизу пойми річки Ірпінь будується ЖК “Синергія Сіті”.  Тут планують звести 72 висотки.

Засновники ТОВ “БГ”Синергія” –  Юрій Марченко, Олександр Заболотний та Ігор Оверко.  Останній є депутатом Ірпінської міської ради і представляє партію “Нові обличчя”, яку очолює екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк.

У цьому році Карплюк балотувався в нардепи по 95 округу і профінансував найдорожчу виборчу кампанію на провідних телеканалах країни. З-поміж тих, хто перерахував кошти на його кампанію є й три забудовника які є співзасновниками “Синергії” – Оверко, Марченко і Заболотний.

Прокуратура наразі позивається до забудовника через зловживання владою або службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК). Правоохоронці переконані, що землі заплави річки Ірпінь не повинні були відноситися під забудову, оскільки є заплавними меліорованими землями непридатними для будівництва.

Саме після такого рішення суду чиновники Ірпінської міської ради влаштували бойкот. 13 листопада не працювала ані Ірпінська рада, ані ЦНАП.

Рік тому на сесії в Ірпінській міській раді попри спротив громади завдяки тітушкам протягнули новий генплан.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539