“Нові обличчя” Карплюка програють вибори 2020 – результати соцопитування

0

Наразі у Приірпінні рейтинг партії “Нові обличчя” менше 10%. Проце свідчать дані соцологів групи “Рейтинг”. Це означає, що за таких умов коаліційну більшість в раді у 2020 році “Новим обличчям” буде софрмувати вкрай важко.

Рейтинг партії екс-мера Ірпеня фігуранта антикорупційних розслідувань Володимира Карплюка впав з 28,2% до 9,9%. Якби вибори були на початку грудня “Нові обличчя” отримали б не більше 5 мандатів в раді. Для порівняння, наразі партія має в Ірпені 15 депутатів із 36.

Падіння відбулося впродовж 6 місяців, тобто після невдалої парламентської кампанії, під час кампанії голова “Нових облич” Карплюк балотувався як самовисуванець.

“Батькіщвина” теж втратила свої позиції і якщо динаміка збережеться може не подолати у Приірпінні прохідний бар’єр 5% у 2020 році.  Натомість стрімко зріс рейтинг “Слуги народу” з 15 домайже 40%. Якби вибори були на почату грудня партія отримала б приблизно 15 мандатів з 36.  І незначне зростання спостерігається в “Європейської солідарності”. Вони наразі можуть розраховувати десь на 6 мандатів. Незачне зростання відбулося впартії екс-регіоналів “Опозиційної платформи – За життя”. Ця партія може подолати 5% бар’єр і отримати десь 4 мандати, як і “Голос”.

43% респондентів зовсім не задоволені або скоріше не задоволені роботою колишнього міського голови і 76% не задоволеня або швидше не задоволені роботою в.о. міського голови Ірпеня Андрія Літвінова, якийлише місяць як обіймає цю посаду, але вже встиг відзначитися тим, що після його обрання Ірпінська міська рада оголосила бойкот і непрацювала в робочий день.

Також різко зросла кількість незадоволених виборців, які вважають поганою роботу міськради. Аналогічно зростає кількість незадоволених роботою закладів освіти та медицини.

Нагадаємо, ексмер міста Ірпеня Володимир Карплюк пішов добровільно у відставку 2018 року, аби балотуватися на парламентських виборах 2019року. Тоді у нього були домовленості з обласним осередком БПП, який не висунув проти Карплюка рейтингового кандидата. Проте значна частина респондентів, а їх 37%, у відповіді соціологам зазначили, що відставка мера була потрібна длятого, щоб уникнути відповідальності за корупційні зловживання. При цьому 25% впевнені, що це було швидше реакцією на політичний тиск правоохоронних органів на нього як мера та його команду, хоча після домовленостей із БПП рух справ заврученими підозрами припинився і досі не був відновлений.

Наразі депутати “Нових облич” Ірпінської міської ради протиправно і не читаючи прийняли рішення звернутися до нардепа від “Слуги народу” Олександра Горобця, якому програв Карплюк, аби той склав мандат.

Опитування проходило з 2 по 8 грудня. Соціологи опитали 1000 мешканців Ірпеня та Приірпіння і похибка може становити до 3,1%.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539