А де була “Свобода”?

1

Якщо не станеться чогось аж надто екстраординарного, в кінці жовтня нас знову чекають вибори. Цього разу місцеві. У передчутті історичної події починає розвалюватися дерибанна більшість в Ірпінській міській раді.
Для прикладу. Одна з найодіозніших політичних фігур Ірпеня добродійка Ольга Олійнич, яка причетна до найганебніших рішень ради і не лише цього скликання, а й двох попередніх, по розкраданню коштів та майна громади, вже знову в “опозиції” до діючої більшості. І такі з кожним днем будуть множитися. Адже ж треба до виборів встигнути відмитися від тісної близькості з Карплюком. На превеликий жаль, всі партії, крім однієї з представлених у раді, охоче “лягли” під “Нові обличчя”.

Єдина, яка встояла і не зробила жодного кроку від своїх передвиборних зобов’язань, це ВО “Свобода”. Депутати-свободівці не дали жодного голосу ні за ганебний Генплан, ні за ніяке інше рішення по вирубці лісопарків, нищення заплави річок Ірпінь та Бучанки, хаотичній забудові, дерибану комунального майна територіальної громади та розкрадання міського бюджету.

Про це нелегке протистояння ми давали знати громадськості в інформаційному листку Ірпінської міської організації ВО “Свобода” “Поступ Свободи” та сайті “Громада Приірпіння”. Ось хроніка лише невеличкої частки нашого опору злочинній діяльності Ірпінської влади.

Ще у 2015 році на ім’я директора департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області Олександра Коломійця була скерована заява про порушення вимог містобудівного законодавства в Ірпені по вул. Суворова 1-і,1-ї,1-ф.

10 березня 2015 року добродію Максиму Кіраковському, який зараз у міжнародному розшуку за будівельну аферу ЖК “Благодатний”, були видані містобудівні умови на забудову земельних ділянок загальною площею 0.30 га. Висота будівель 55 метрів. Знаменно, що рішення виконавчого комітету Ірпінської міської ради про це було прийняте заднім числом лише 25 березня. До того ж земельні ділянки розташовані поза межами Ірпеня та віднесені до земель лісогосподарського призначення. Тобто, вилучення земель проводилось із порушенням Земельного кодексу України.

Вже на той час ми просили провести позапланову перевірку та винести припис про зупинення будівництва 15-ти поверхового багатоквартирного будинку. Скасувати реєстрацію декларацій про початок будівельних робіт.
Така ж інформація по забудовниках була скерована в ДАБІ та до прокуратури Київської області, стосовно дотримання вимог містобудівного законодавства під час виконання будівельних робіт по вул. Лермонтова 2-л, 2-м та вул. Чехова 27 на площі 0.2 га та 1.5 га .

І відповідь не забарилася, але… від забудовників. У сесійній залі, ще тоді Ірпінський міський голова Володимир Карплюк зачитав депутаське звернення забудовника Ігоря Вишнякова про те, що, начебто депутат Богдан Мельничук погрожував забудовникам Кіраковському і Зібарєву та вимагав квартир.

Якщо це так, то чому ж вони не звернулись до прокуратури чи поліції, а обмежилися пасквілем до Карплюка? А тому, що все було вимислом, а горе заявники вже чкурнули за кордон і ніжаться у морських хвилях десь у далекій Іспанії.

Туди ж згодом дременув і їхній шеф добродій Вишняков, який прихопив з собою не лише кошти обдурених інвесторів, але й десятки мільйонів банківських позик. І вся ця гоп-стоп компанія: Вишняков, Кіраковський та Зібарєв вже більше 6 місяців перебувають у міждержавному розшуку по лінії Інтерполу за махінації в Україні. До слова – саме Володимир Карплюк на зустрічах з майбутніми обдуреними інвесторами рекламував Ігоря Вишнякова як найнадійнішого забудовника всіх часів і народів.

13,5 га лісопарку на розі вул Пушкінської та Університетської , де планувалось будівництво онкоцентру та пологовогу будинку на 160 місць, “свободівці” разом з небайдужою громадою захищали від знищення та багатоповерхової забудови 4 роки. Двічі громадські слухання під головуванням депутата “фронтовика-ударівця” Юрія Денисенка про переведення Лісопарку під багатоповерхову забудову нашими зусиллями не відбулися. Натомість, збори, які провела громадськість під головуванням “свободівця” Олега Ополінського, прийняли рішення про недопустимість забудови. Але “Нові обличчя” з рештою депутатів-заробітчан проголосували за зміну цільового призначення і віддали цю землю під багатоповерхову забудову. А виконавчий комітет Ірпінської міської ради, під головуванням Володимира Карплюка, ухвалив рішення про знищення 1674 вікових дерев та ще кронування 1030 . Міський бюджет втратив, як мінімум, 2 млн. грн. Тепер Карплюк розповідає, що в Ірпені не було жодної великої ділянки для будівництва школи.

Така ж доля спіткала і ліс поряд з Ірпінським Водоканалом, знаний в народі як Собачник . Вже в перші місяці головування Карплюка в Ірпені , було затверджено Детальний план забудови території площею 13 га. Це 7,5 га, які видавались під індивідуальне будівництво і ведення сільського господарства та ще 5,5 га вкрадено лісу Державного лісового фонду. Далі проведено поділ між наближеними забудовниками, змінено цільове призначення та розпочато будівництво страхітливих 20-ти поверхових будинків. В березні 2017 року працівники лісової охорони виявили незаконну рубку 206 дерев у 52 кварталі Ірпінського лісництва , а оперативно-слідча група затримала порушників із знаряддям злочину. Сліди привели за паркан новобудови, яку зводило ТОВ “Орлан інвест груп” . Знищення 74,56 кубічних метрів сосни нанесло державі шкоди на суму 617 893 гривень. Втрачені рекреаційні, природозахисні та екологічні можливості підрахункам не підлягають!

Заплава річки Ірпінь. Ще в грудні 2012 року тодішня влада регіоналів на чолі з міським головою Володимиром Скаржинським намагалась надати дозвіл ПрАТ “Олімп” на так звану “рекультивацію” 9,6563 га. (зем. ділянка праворуч на в’їзді в Ірпінь з Романівки ). Але після мого рішучого та аргументованого виступу на сесії , забракло голосів , щоб почати знищення заплави.

Але після “коронації” Володимира Карплюка Ірпінь “успішно’’ проводить “рекультивацію” заплави. Розкрадається родючий ґрунт та завозиться туди будівельне сміття – основа під майбутні багатоповерхівки.
У 2016 році керівник ТОВ “Орлан інвест груп” Антон Мирончук через суд почав вимагати від депутатів “свободівців” Лаврентія Кухалейшвілі та мене по 60 тис. грн, нібито, відшкодування за перешкоджання знищення Вільхового гаю по вул. Єсеніна 30, 31 та багатоповерховій забудові в Ірпені. Він навіть переконав суддю Андрія Мікуліна в грудні 2016 року накласти арешт на рухоме та нерухоме майно депутатів. До речі, справа ще не закрита і дотепер.

А далі зовсім “смішно”. У вересні 2016 року ТОВ “Орлан інвест груп” здійснює реєстрацію декларації про будівництво багатоквартирного 9-ти поверхового житлового будинку за адресою вул. Мінеральна, 7-ж. Згідно з Генпланом, мало б бути не більше 5-ти поверхів. Це саме та земельна ділянка 1 га лісопарку вікових насаджень рекреаційного призначення у самісінькому центрі Ірпеня, де раніше були розміщені будівлі КП “Ірпінський вісник”, ГО “Ірпінська міська організація Товариство Червоного Хреста”, гараж та діючий шахово-шахматний клуб. А КП “Ірпіньміськсвітло” навіть мало Державний акт на земельну ділянку 0,30 га.

Але в проекті відведення землеустрою це все дивним чином зникло, а було вказано , що земельна ділянка вкрита зеленими насадженнями і будь-які будівлі та споруди на ній відсутні. Після оприлюднення цієї інформації я знову дістав повістку до суду. Позивачі ТОВ “Орлан інвест груп” та Антон Мирончук вирішили , що були порушені їхні особисті немайнові права і лише стягнення із свободівця 250 тисяч гривень та судовий збір 10 360 гривень відшкодують завдану шкоду їхній діловій репутації . Очевидно, добродій Мирончук навіть не чув застереження Святого Письма: “Не копай нікому ями, бо “викопав яму… і впав у рів, що сам же вирив”. Антон Мирончук невдовзі “побив горшки” з Карплюком і позбувся майже всього неправедно нажитого.

3 березня цього року на офіційному сайті Ірпінської міської ради повідомляється, що виконавчий комітет здійснює активну роботу щодо стягнення заборгованості за договорами. Лідери серед боржників по сплаті пайової участи ТОВ “Орлан інвест груп” та фізична особа Антон Мирончук. Сума заборгованості складає майже 40 мільйонів гривень. Рішенням Господарського суду Київської області накладено арешт на все майно ТОВ “Орлан інвест груп”.

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”.

1 Comment

  1. Михаил 23 Квітня 2020 at 15:47

    Смешной анекдот, при регионалах не рекультивировали пойму, а после евромайдауна аж бегом. И вот так у них всё :)))) За что скакали? А?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539