Бучанський дерибан – “межигір’я” за “межигір’ям”

2

Поблизу санаторію “Дружній” у Бучі, в районі Ястремщина рубають ліс. Колись один з корпусів санаторію належав раднику правління Києво-Ковельської залізниці німцю Штамму.

На місці понищеного торік лісу вже триває будівництво. Попри те, що за парканом вже є і дитмайданчики, і будинки, місцеві кажуть, що там ще ніхто не живе.

Земельні ділянки тут оформлювалися, згідно з інформацією джерела “Громади Приірпіння”, на депутатів Бучанської ради, їхніх родичів та підставних.

Цю інформацію по Ястремщині фактично підтвердтив один з депутатів Бучанської ради від партії “Батьківщина” Олег Квашук, який займався оформленням земельних ділянок на підставних осіб для “Бучанського межигір’я “.

Парканом обгородили більше 6 га. Так об’єднали 62 ділянки.

Межигір'я 3

Як і у випадку з Бучанським межигір’ям, яке зрештою приватизувала родина екс-нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка, під забудову роздали згодом й вулицю. Теж своїм та підставним.

Так роблять, коли за схемою ділянка має дістатися одному власнику для комплексної забудови. Відтак ділянки опиняються за одним парканом.

паркан

З-поміж відомих прізвищ тих, хто отримав ділянку за парканом, по вулиці Кондратюка, 38 – повний “тезка” чоловіка депутатки Бучанської ради Галини Джунь – Іван Іванович Джунь. Він та депутатка мешкають у Бучі за однією адресою, про адресу депутатки вказано на офіційному сайті Бучанської ради – вул. Нове Шосе,11-А, кв.101.

Ця ж адреса і в реєстрі, який редакції сайту “Громади Приірпіння” надало джерело в Бучанській раді.

Джунь

Повний “тезка” чоловіка депутатки від “Батьківщини” Оксани Джам – Олег Петрович Джам отримав ділянку по вулиці Дунаєвського, 40. Його адреса проживання, вказана в реєстрі, також співпадає з адресою депутатки – вул. Склозаводська,3, кв.28.

джам

“Тезка” родички депутата Музафара Османова – Османова Гонча Енверівна, отримала ділянку по вулиці Дунаєвського, 42.

Екс-“регіоналка” Лілія Долганова, яка нещодавно склала депутатські повноваження, отримала ділянку в Бучі по вулиці Дунаєвського, 34.

Долганова

З-поміж тих, хто отримав землю за парканом, а фактично взяв участь у схемі, була й екс-депутатка “бютівка” Галина Янкова. Її наділ – по вулиці Дунаєвського, 44.

Отримала ділянку в лісі на Ястремщині й відома бучанська забудовниця Наталя Бойчук, яка мешкає за однією адресою з забудовником та мером Ірпеня Володимиром Карплюком.

Бойчук

Бойчук відома тим, що будує багатоквартирні будинки на земельних ділянках по 10 соток з цільовим призначенням – під індивідуальну забудову.

Тільки вона називає їх не багатоквартирними будинками, а “будинками із вбудованими приміщеннями”.

карта 2

Зараз на ділянках по 10 соток по вулиці Шота Руставелі вона та фірма “Будрегіонінвест”, яка, за інформацією ЗМІ, належить дружинам мерів Бучі та Ірпеня –  кумам Анатолію Федоруку та Володимиру Карплюку, будує багатоквартирні будинки.

Бойчук, будівництво

Вони стоять впритул один до одного.

“Коли почали різати дерева, ми викликали міліцію. Це було якраз на День незалежності 2012 року. Тоді на вул. Пролетарській вирізали понад 30 дерев. Були журналісти. Навіть є сюжетє в новинах на 1+1. Потім ми збирали підписи з сусідами на захист цього лісочку але вдалося врятувати лише його частину..”, – розповідає місцевий мешканець Сергій Ярошенко.

Місцеві кажуть, що тут був лісок, який вони так і не змогли захистити.

будинки

У межах нового Бучанського межигір’я, по вул. Кондратюка, 10 свої десять соток отримав і директор будівельної фірми “Будрегіонінвест” та технічний кандидат Анатолія Федорука на виборах до ВР Володимир Співак. 

Окрім відомих прізвищ депутатів та їхніх родичів, землю в ястремському лісі оформлювали й на підставних.

Один з них – бучанець Богдан Шваб. Хлопець про те, що на нього оформлена земля в Бучі дізнався випадково, від журналістів телеканалу СТБ.

В серпні 2014 року він написав у прокуратуру, де вказав, що заяву на отримання земельної ділянки в Бучі він ніколи не писав, а його підпис хтось підробив. На разі розслідування триває.

шваб 1

Як і підставна Тамара Сорока, що фігурує у справі “Бучанське межигір’я”, Шваб розповідає, що йому запропонувала заробити 100 доларів гостомельчанка Марія Ландау.

Та сама Марія Ландау, дружина Анатолія Ковтуна, який в свою чергу вмовляв інших людей переписати нібито на себе чиїсь земельні ділянки. Про що журналістам сайту “Громада Приірпіння” вже розповідала інша підставна Надія Бігус.

Цікавим є те, що вищезгадані власники одразу ж після отримання земельних ділянок на Ястремщині продали їх екс-нардепу комуністу Руслану Скарбовійчуку. Який фігурує як посередник в оборутці з Бучанським межигір’ям родини Калєтників та земельними ділянками для голови апарату ВР України Валентина Зайчука та його заступника Володимира Ялового.

А Скарбовійчук, в свою чергу, аби заплутати сліди, переоформив землю на двоюрідного брата Петра Симоненка -Володимира Зайця.

Такі схеми дають у суді шанс розповісти свою легенду про добросовісного набувача.

До редакції сайту “Громада Приірпіння” потрапили більше 30-ти документів, де вказані власники земельних ділянок на Ястремщині.

Ось, наприклад, ділянка, яку отримала забудовниця Наталія Бойчук.

межі 1

Цікаво, що державний акт був зареєстрований 25 липня 2011 року, а вже через 5 днів, згідно договору купівлі-продажу, ділянка опинилася у власності Скарбовійчука. Потім всі ці ділянки купив брат Симоненка Заєць, який в свою чергу продав їх невідомій особі – Тетяні Мухамовій.

Але були й такі депутати, які не віддали свої земельні ділянки на продаж. Джерела в раді стверджують, що деяких не влаштувала занадто низька ціна – 35 тисяч доларів.

Так, не погодилися продати свої ділянки родичі депутатів та самі депутати фракції “Народної партії”, яку в Бучанській раді очолює Олександр Таможній.

Джерела сайту “Громада Приірпіння” в Бучанській раді надали редакції список власників ділянок на вулиці Коновальця, які не огороджені спільним парканом з профнастилу.

таможня, земля

 

Згідно інформації з реєстру, у ястремському лісі отримали землю і “тезка” родички депутата Миколи Йощенка – Лариса Йощенко по вулиці Коновальця, 8, яка має з депутатом спільну прописку.

“Тезка” матері Олександра Таможнього Людмила Таможня – отримала землю по вулиці Коновальця, 6.

Отримав наділ в лісі по вулиці Коновальця, 12 і депутат Юрій Щербаненко, який зареєстровайний в Києві та повний “тезка” сина депутата Олександра Кравчука Костянтин Кравчук, який мешкає з депутатом за однією адресою.

Виходить, що депутати групи Таможнього та їхніх родичів стали сусідами Наталії Могилевської, яка отримала землю за адресою Коновальця, 20.

Їхні наділи, кажуть місцеві, зараз в лісі огороджені “бідацьким” дерев’яним парканом.

паркан, Таможній

“Переконаний, що саме після відмови групою Таможнього продати свої ділянки Федоруку, Таможній перейшов в опозицію до мера. До того Федорук з Таможнім прекрасно співпрацювали й забудовували Бучу. До слова, посередником між Федоруком та депутатами, які отримали землю в лісі і мали її продати Скарбовійчуку, був екс-“регіонал” та нині діючий секретар ради Василь Олексюк”, – розповідає помічник нардепа Михайла гаврилюка віктор Бархоленко.

Конфліт між ними так загострився, що на одній з сесій секретар ради і, як бачимо, права рука Федорука Василь Олексюк, який погрожує бучанцям фізичною розправою, навіть оприлюднив та озвучив список земельних ділянок, які, за його словами, Таможній отримав на себе, членів своєї родини та своїх підставних.

Таможній

В списку Олексюка є Олена Сінякевич – уроженка Кіровоградщини, працівниця Ірпінської прокуратури та дружина Олександра Таможнього, вона також взяла участь в схемі й отримала земельну ділянку, яка нині за металевим парканом.

сінякевич

Таможній Іван – брат Олександра, щойно отримавши землю, хлопець подарував її Таможньому.

Таможня Людмила Петрівна – мати депутата, яка, за словами Таможнього, 17 років чекала на земельну ділянку.

На вулицях Пролетарській та Толстого, земельні ділянки оформлені на мешканок Кіровогдадщини Наталію Опришко та Галину Придибайло. Там Таможній будує таунхауси. На тому місці, за словами місцевих, також був ліс і росли сосни та дуби.

таунхаус

Про те як воював із забудовниками і що ті йому казали, коли чоловік викликав то міліцію, то прокуратуру, то журналістів, – в соцмережі ФБ розповів бучанець Сергій Ярошенко.

11096880_949270451784065_404897779_n

У списку є ще один представник громади кіровоградщини – Анатолій Пацеля. Він отримав близько 70 соток по вулиці Шевченка, 3-д. Це фасадна ділянка Варшавської траси – неподалік ресторану “Автогриль”.

Джерела в раді стверджують, що саме Таможній лобіював у Бучі інтереси підприємця Пацелі, який має на Кіровоградщині фермерське господарство.

пацеля

Як з’ясувалося, Пацеля очолює Кіровоградський обласний осередок Партії захисників Вітчизни Юрія Кармазіна, а в 2006-му навіть балотувався від цієї партії до ВР України.

Саме Кармазіна нещодавно запрошував в Бучу Таможній на піарне відкриття медичного центру допомоги воїнам АТО.

кармазін

Помічник народного депутата Михайла Гаврилюка Віктор Бархоленко вже не перший рік бореться з корупцією у Бучанській владі. Після вдалої перемоги прокуратури й громади в Апеляційному суді щодо повернення державі 14 га лісу, Бархоленко звернувся до прокуратури області щодо повернення державі інших незаконно розданих земель у Бучі.

“Два тижні тому я як помічник народного депутата провів зустріч з прокурором Київської області на предмет адресних позовів до суду щодо скасування інших державних актів. Зокрема, в  ще одному Бучанському межигір’ї в межах земель НАУ, що знаходяться в поймі річки Рокач та в межах ось цього лісового фонду, що розташовані неподалік будинку Штамма на Ястремщині. Відповідь була однозначна. Прокурор повідомив, що вони готують найближчим часом позови до суду на скасування державних актів та повернення цих земель у власність держави”, – розповідає Бархоленко.

“Наприкінці нашої зустрічі мною було гостро поставлене питання щодо персональної відповідальності посадових осіб Бучанської міської ради, які були задіяні не лише в останніх, а і в попередніх схемах дерибану землі та знищенні лісового фонду. Тож очікуємо гучних справ по конкретних посадових особах Бучанської ради”, – резюмує Бархоленко.

БезымянныйАвторка: Олена Жежера, журналіст

 

2 коментарі

  1. Таможній “ДОЗОР” пропускає контраБАНДУ! 2 Квітня 2015 at 19:04

    Тепер зрозуміло за які гроші “опозиційний депутат” Таможній возить бабушок по Почаєвських Церквах, театрах, та інших заходах, тобто діє за принципом легендарного космічного екс-мера Києва Льоньки Черновецького.

  2. Громада м.Ірпінь 2 Квітня 2015 at 19:06

    Пані Жежера! Робота яку Ви робите є дуже високопрофесійною та суттєвою для Громади всього Приирпіння. Незрозуміло тільки одного- чому прокурор Пацкан покриває цього дерибанника Толіка Федорука?. В його діях є ознаки злочину передбаченого ст.364,365,366,367 КК України. Всі це розуміють. По ходу Прокуратура покриває злочинців у Бучанській міській раді. Прошу Вас як відомого журналіста звернутись до Голови Комітету ВР з питань боротьби з корупції пана Соболєва із клопотанням замінити весь прокуроський віддід м.Ірпеня. Бо справи проти Місяця, Пєшого, Кириченка не дойдуть із Пацканом до суду. Громадськість виступає проти земелних дерибанщиків. Ганьба Федоруку та Карплюку. Вони тільки замилюють нам очі своїми діями. Чекаємо на хлопців з АТО. Слава Україні. Слава Кіборгам.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539