Федорук програв апеляцію: арешт лишили

0

Бучанський голова Анатолій Федорук перебуває під домашнім арештом та з електронним засобом контролю до 11 квітня 2017-го року.

9 березня, у четвер Апеляційний суд міста Києва відмовив меру Бучі Анатолію Федоруку в апеляції.

Про це редакції “Громади Приірпіння” повідомили працівники департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки.

Рішення остаточне, оскарженню не підлягає.

За словами правоохоронців з чотирьох постійних адвокатів Федорука сьогодні його інтереси в суді представляв лише один. Адвокат та Федорук заявили клопотання про відвід колегії судей, але суд їхнє клопотання не задовільнив.

Найблищим часом суд має розглянути питання щодо відсторонення Федорука від виконання обов’язків міського голови.

Нагадаємо, 17 лютого Печерський суд міста Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури й залишив Федорука під домашнім арештом з 24-ї години вечора до 6-ї години ранку наступної доби до 11 квітня 2017-го року.

18 січня Апеляційний суд міста Києва залишив рішення Печерського суду в силі й продовжив Федоруку домашній арешт до 20 лютого 2017-го року.

Як відомо, Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федорук та Олексюк присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

НАБУ отримало доступ до документів Бучанської ради, які становлять комерційну таємницю. Детективи НАБУ підозрюють, що земля виводилася на “своїх” через схеми без аукціонів.

Фото на кавер – стоп-кадр з відео Івана Лисенка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539