Кримінальна справа: Главацьку судитимуть 7 липня

0

Самопроголошену селищну голову Коцюбинського  Юлію Главацьку представляють аж три адвокати. Один з адвокатів – Руслан Савенко. Саме він є представником “Нових облич” у більшості справ, зокрема Саванко представляв позицію “Нових облич” у справі, де партійці доводили законність перевороту.

Двоє інших юристів – Роман Бондар та Ігор Солонина значаться як правники в “B&C Law Company”. Це столична фірма, яка розташована на Оболонській набережній. Її заснував юрист Олександр Гарагонич.

Варто зауважити, що екс-секретарка КСР Главацька, якій дали 3 захисників, сама здобувала юридичну освіту.

“Декларація Юлії Главацької, в якій вказано 75 тисяч гривень річного доходу, доводить, що на свій потрійний захист політик навряд чи самостійно заробляє. Тим більше, що вона водій і їй треба заправляти авто. Жодних заощаджень в декларації немає. Це наводить на думку, що їй спонсорують юридичний супровід, який не може бути у кримінальній справі дешевим. Автоматично цей депутат, якому допомагають в суді, може стати залежним і під час голосувань діяти не в інтересах виборців – не голосувати за розподіл бюджетних коштів на ремонт доріг, нову техніку тощо,” – наголошує Ірина Федорів, журналістка та мешканка селища Коцюбинське.

Розгляд кримінальної справи по суті призначений на 7 липня і відбудеться о 12:00. Про це йдеться в списку призначених до розгляду справ. Суть позову -це те, в чому прокуратура звинувачує Главацьку – підроблення документів, печаток, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Справу розглядатиме Валерій Линник – суддя Ірпінського суду.   Обвинувачення представляє прокурор Вадим Чуйков. Саме він захищав інтереси держави, коли суд обирав міру запобіжного заходу для нападника на голову ТВК і присудив позбавлення волі у вигляді перебування в СІЗО.

Нагадаємо, секретарка Коцюбинської селищної ради Юлія Главацька, обрана від партії “Нові обличчя”, 8 квітня 2016 року захопила незаконно владу в селищі. Незаконно була внесена до реєстру як особа, яка виконує повноваження голови селища та виготовляла документи підробними печатками. 

Одразу після перевороту Главацька не зробила жодної спроби, аби отримати гербову печатку, яка є дійсною і по сьогодні. У газеті вийшло повідомлення про те, що печатку нібито втрачено.  Примірник газети датований 9 числом і був поширений зранку після нічного перевороту.

Згодом активісти знайшли документи, датовані 8 числом – днем перевороту. Відповідно підробною печаткою послуговувалися вночі, коли захопили раду.

Безымянный

Селищна голова Ольга Матюшина була поновлена на суді рішенням суду. Апеляцію виграли наприкінці лютого 2017 року.

Главацькій після того, як вона перестала виконувати обов’язки секретарки ради в Коцюбинському, дали посаду в Ірпені. Про це особисто клопотав Володимир Карплюк.

Без імені

Юлії Главацькій вручили підозру у березні 2017 року. У прокуратурі “Громаду Приірпіння” повідомили, що Главацькій інкремінують ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підроблення та використання офіційний документів та печаток) КК України та ч.1 ст. 366 (службове підроблення)  КК України.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539