Буча: Попри заборону вирубки лісу, забудовники спиляли живі дерева

0

23 серпня у районі тенісного клубу “Кампа” почалася вирубка лісу. Знесли живі дерева, серед них 200-річні дуби.

Вирубка почалася не дивлячись на те, що на засіданні виконкому Бучанської ради 15 серпня це рішення не було проголосовано й була створена комісія з вивчення стану дерев.

“Близько 9:20 сусіди почули, що падають дерева. Ми почали обзвонювати й збирати всіх активних мешканців будинку. Одразу викликали поліцію. За цей час впало вже третє дерево. Ми стукали в ворота й кричали, щоб зупинили незаконні дії, але ніхто на нас не реагував. Охоронці тенісного клубу “Кампа” підійшли до нас і сказали, що це приватна територія, на яку нас не пустять. Ми сказали, що вимагаємо зупинити незаконені дії і в нас є рішення суду про арешт цієї ділянки. Представник забудовника сказав нам, що має всі рішення й вони продовжили пиляти дерева”, – розповідає мешканець Бучі Костянтин Казак.

“Приїхали АТОвці, які домоглися можливості зайти на територію й дякуючи їм ми зупинили вирубку. Поліцію чекали 2 години”, – додає Казак.

Представник забудовника, який контролював вирубку дерев, сказав, що всі дозволи вони мають і показав довідку, датовану 14 серпня.

На фото представник забудовника, який назвався Максимом.

Як з’ясувалося, цей чоловік Максим Бложарський, який представляє інтереси забудовника Антона Мирончука, який балотувався до Ірпінської міської ради від Нових облич, та його фірми “Орлан Інвест”.

На фото Бложарський, разом з іншими працівниками “Орлан Інвесту” летять до Китаю.

Довідка виписана напередодні засідання виконкому з посиланням на рішення цього органу від 2012-го року.

“Пізніше приїхав представник КП “Бучазеленбуд” й сказав, що справді він виписав дозвіл на вирубку дерев за день до засідання виконкому, посилаючись на рішення виконкому 2012 року. Але в рішенні виконкому 2012 року адреса зазначена Лісова, 1 і це та ділянка, на якій вже збудований будинок за адресою Лісова, 1б. В 2015-му році розділили цю ділянку. Після того як ми йому все роз’яснили, він поїхав, не схотівши чекати поліцію”, – розповідає Казак.

Земельна ділянка, площею 2 га, на якій проводилися роботи, арештована рішенням Господарського суду від 18 серпня й згідно цього рішення проведення будь-яких робіт на ній заборонене.

У результаті проведених дій, поліція опитала виконавців робіт та арештувала техніку – три бензопили.

Місцеві мешканці просять підтримки у соцмережах та запитують, коли ж посадять замовників цих злочинів та виконавців.

Нагадаємо, на сесії Бучанської ради було віддано 4 га грабового лісу під багатоповерхову забудову власнику тенісного клубу “Кампа”, Арєф’єву. Окрім цього, на громадських слуханнях щодо розробки Детального плану цієї території було прийняте негативне рішення. Громада проголосувала проти знищення лісу й будівництва висоток. Однак, не дивлячись на це депутати Бучанської ради проголосували за дозвіл проводити на цій ділянці будівельні роботи всупереч волі громади. За зверненням громади Ірпінська прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 364 КК України, ч.1 – зловживання службовим становищем службовими особами Бучанської міської ради.

Як відомо, мешканці Бучі виступали проти будівництва вже збудованого ЖК “Кампа” та судилися з забудовниками й міською радою. Не дивлячись на суди, будівництво продовжується.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539